Hyvää menoa GNR-kirjassa – Kuinka Axl Rose hävitti koiperhosia typerryttävällä tavalla ja muita tarinoita

05.05.2014

New York Postin sivuilla julkaistiin otteita Axl Rosen 1990-luvun alun assistentin muistelmista.

Teksti: Saku Schildt, kuva: Ed Vill (Wikimedia Commons)

Jos kirja kertoo Axl Rosen eksentrisestä, Howard Hughesin häpeään saattavasta elämäntyylistä, sillä täytyy olla tietenkin suureellinen nimi. Eikä Craig Duswalt tuota pettymystä: 1990-luvun alun hulluina vuosina Axl Rosen assistenttina työskennelleen Duswaltin tuoreen kirjan nimi on komeasti Welcome to My Jungle: An Unauthorized Account of How a Regular Guy Like Me Survived Years of Touring with Guns N’ Roses, Pet Wallabies, Crazed Groupies, Axl Rose’s Moth Extermination System & Other Perils on the Road with One of the Greatest Rock Bands of All Time. Duswaltin hommana oli muun muassa varmistaa, että Rose saapui keikoille, mikä ei tulisieluisen laulajan temperamentin tuntien ollut mikään itsestäänselvyys.

Kirjan sisältö tuntuu vastaavan pramean otsikon lupauksia. New York Postin kotisivuilla julkaistussa tekstinpätkässä kerrotaan muun muassa, kuinka Duswalt todisti Use Your Illusion -kiertueen aikoihin Rosen Malibun-kämpillä, miten GNR-tähti päätti hävitti koiperhosia – haulikolla.

Ilmeisesti Duswalt oli alun perin yrittänyt häätää ötökkää ulos perinteisemmin konstein, mutta kun homma ei onnistunut, Rose käski avustajaansa pitämään otusta silmällä ja haki samalla kättä pidempää. Palattuaan Rose asettui lattialla olleen tuolin alle selälleen lattialle ja käski assistenttia hätistämään perhosta katon nurkkaan. Bäng, ja maailma oli Axlille taas hetken aikaa turvallisempi paikka.

Kannattaa käydä huvikseen lukemassa koko pätkä, mukana on muitakin anekdootteja selviytymiskonsteista joita arvaamattoman rocktähden kanssa sovellettiin. Kirjoittaja on ainakin epäilemättä todistanut yhtä sun toista laulajan matkassa, joten mikäli kaveri on kirjoitustaitoinenkin, kovaa knoppitietoa on luvassa.

Lisää luettavaa