Ikoninen levymerkki Def Jam rantautuu Suomeen – ensimmäinen julkaisu perjantaina

Pyhimys toimii a&r:nä, Evelina ensimmäisenä artistina.

22.01.2020

Pyhimys tiedottaa Instagramissaan, että ikoninen räppilevymerkki Def Jam aloittaa Suomessa. Rick Rubinin ja Russell Simmonsin perustaman, muiden muassa Public Enemyn, EPMD:n ja Kanye Westin tallina tunnetun yhtiön omistaa nykyisin Universal ja Def Jamilla on haarakonttorinsa muun muassa Isossa-Britanniassa ja Japanissa.

Def Jam Recordings Finlandin a&r:nä toimii Pyhimys eli Mikko Kuoppala. Hänen ensimmäinen kiinnityksensä on Evelina, jonka perjantaina ilmestyvä Hitaasti-single on tallin ensimmäinen julkaisu.

”Mä itse oon pidempään haaveillu sellasesta urbaanin musiikin prestige-labelista, jollasta ei Suomessa tällä hetkellä oo, johtuen siitä, että kenttä on pirstaloitunu ja monilla toimijoilla on omat lafkat ja niiden sainaukset perustuu aina spesifiin makuun ja omaan tuttavapiiriin”, Pyhimys kirjoittaa.

”Tähän kysyntään me avataan nyt Def Jam Recordings Finland, joka ei kilpaile sainauksista tai mistään muustakaan kenenkään kanssa, vaan keskittyy tekemään vähän, mutta laadukkaasti. Kyse on niin ikonisesta levymerkistä, että sillä on turha tän enempää ratsastaa – musiikki ja artistit sen lopulta kuitenkin määrittää ja mun tehtävä on säilyttää se arvokkuus, eikä koittaa hyötyä siitä mahdollisimman paljon.”

Pyhimys kirjoittaa, että Evelinan kappale asettaa riman tuleville julkaisuille.

”Se kiteyttää samalla myös meidän tekemisen keskeisen arvon – meillä ei oo kiire minnekään, vaan tehdään niitä juttuja, joista tää vuosikymmen myöhemmin muistetaan.”

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Chaining day!!! Pakko rikkoa sometaukoa, kun uuden vuosikymmenen kuviot alkaa näin hienolla uutisella, vaikka itse oon vielä lomalla. Mä oon nyt 7 vuotta aika aktivisesti puskenu monenlaista suomiräppiä majorin putkeen ja etenkin Johanna Kustannukselle on muodostunut ihan oma linja, jossa kotimainen biisintekijäperinne sekottuu hiphop-vaikutteisiin, eikä se oo toki loppumassa mihinkään. Kuitenkin oma rooli siinä tulee olemaan suurpiirteisempi, koko levymerkin linjaa pohdiskeleva ja jatkossa näillä projekteilla on kullakin oma erillinen a&r. Mä itse oon pidempään haaveillu sellasesta urbaanin musiikin prestige-labelista, jollasta ei Suomessa tällä hetkellä oo, johtuen siitä, että kenttä on pirstaloitunu ja monilla toimijoilla on omat lafkat ja niiden sainaukset perustuu aina spesifiin makuun ja omaan tuttavapiiriin. Tähän kysyntään me avataan nyt Def Jam Recordings Finland, joka ei kilpaile sainauksista tai mistään muustakaan kenenkään kanssa, vaan keskittyy tekemään vähän, mutta laadukkaasti. Kyse on niin ikonisesta levymerkistä, että sillä on turha tän enempää ratsastaa – musiikki ja artistit sen lopulta kuitenkin määrittää ja mun tehtävä on säilyttää se arvokkuus, eikä koittaa hyötyä siitä mahdollisimman paljon. On ilo ja onni ilmoittaa, että tän labelin ja mun uuden a&r-uran ensimmäinen sainaus on rakas @evelinavirallinen , jonka uusi biisi Hitaasti on kaikkea yllämainittua. Se asettaa riman tuleville julkasuille ja kiteyttää samalla myös meidän tekemisen keskeisen arvon – meillä ei oo kiire minnekään, vaan tehdään niitä juttuja, joista tää vuosikymmen myöhemmin muistetaan.

Henkilön Paradise Mikko (@socialsuicidebomber) jakama julkaisu

Lisää luettavaa