Ina ja Wil julkaisivat yhteisbiisin, jossa rakkaus rinnastuu kivuliaisuudessaan sotaan

Sota ja love tutkii itsensä rikkomisen rajoja.

05.12.2021

Perjantaina ilmestyi mielenkiintoisen kaksikon yhteisbiisi, kun Wil ja Ina julkaisivat Sonyn kautta kappaleen Sota ja love. Tunnelmallinen ja aavistuksen surumielinen kappale käsittelee rakkauden kivuliaampia puolia: sitä kun yhdessä oleminen ei olekaan yhtä auvoa, eikä idyllinen mielikuva romanttisesta ihmissuhteesta päde muuten kuin korkeintaan päänsisäisissä toiveissa.

“Sain kanssani samalle biisille Inan, joka on ehkä hulluin ja lahjakkain tyyppi kenet tunnen” Wil tunnelmoi yhteistyötä Instagram-profiilissaan. Ina taas kirjoittaa kappaleen tekemisestä näin: “Tässä hommassa on ehkä siisteintä se, että saa tehdä eri projekteja, ja vielä ystävien kanssa. Nämä projektit ovat myös siitä ihania, että saa avata itsestään myös sen toisen puolen, mikä on jännää ja vähän erilaista.”

Kappaleessa esitelläänkin sitä vähemmän tunnustettua puolta ihmissuhteesta, joka saattaa haavoittuvuudessaan olla altista maaperää kaikenlaiselle myrkylliselle sotkulle ja epäkunnioittavalle käytökselle. Kun rakkauden julistaminen vaihtuu taistelutantereeksi ja kumppania haluaa rakastamisen sivutuotteena satuttaa, ei sodan ja rakkauden rinnastaminen ole ollenkaan kaukaa haettua.

Biisissä hakeudutaan raastavien asioiden äärelle kauniin laulun ja herkkien sanoitusten kautta, jotka lopulta muistuttavat siitä, ettei kukaan ole pohjimmiltaan pahantahtoinen. Sodassa ja rakkaudessa hätä vain ei ikävä kyllä lue lakia.

Wil julkaisi tämän vuoden toukokuussa uusimman ep:nsä, jonka Postilaatikko-single oli keväällä Rumban ensinäytössä.  Inalta taas ilmestyi debyyttialbumi aika lailla tasan kuukausi sitten, josta kirjoitimme lisää täällä. Kaksikon yhteiskappaleen löydät alta.

Lisää luettavaa