Inhoa ja oireilua – Sonny sanoo debyytillään hyvästi, pahasti ja rumasti

Sonny ei karta vaikeita aiheita, mutta ei tarjoa paljoa valoakaan.

22.09.2019

Kun Sonny julkaisi uransa ensimmäisiä sinkkuja kuten Meininkei ja Huppu pääs, niin ei olisi osannut arvata debyytin alkavan kappaleella nimeltä Saatana.

Ensivaikutelman energisenä räppärinä antanut Sonny on sittemmin tuntunut syntyneen uudelleen. Energisyys ei ole hävinnyt minnekään, mutta lisäksi on saatu mielenkiintoisia, yksityiskohtia tursuavia sanoituksia. Tämä ei ole selvästikään jäänyt huomaamatta muiltakaan, Sonny on kirjoittanut biisejä artisteille kuten Pikku G ja Kasmir. Kuullaan Sonnyn vaikutusta myös osassa VilleGallen Vain Elämää -tuotantoa.

Ensivaikutelmaltaan Hyvästi, pahasti ja rumasti -debyytti on synkkä ja lohduton. Tekstit saavat tuekseen Noah Kinin tuotannon, joka viimeistään muistuttaa ettei Sonnyn energisyys ole hävinnyt minnekään. Noah Kinin kanssa on saatu aikaiseksi napakka kokonaisuus. Yhdeksän yhdeksi isoksi palaksi nitoutuvaa kappaletta, joissa on aistittavissa drum’n’bass ja UK garage.

Kappaleissa Sonny käsittelee ahdistusta, masennusta, rakkautta ja yksinäisyyttä. Sonny kertoo biiseissään mitä tapahtuu ja miltä se tuntuu. Tämän lisäksi Sonnylla on tapana viljellä sanoituksissaan yksityiskohtia, jonka myötä on helpompi kuvitella itsensä vastaavaan tilanteeseen.

Toisinaan Sonny tuntuu yksityiskohdillaan keventävän tilannetta, vieden samalla tarinaa eteenpäin. Kuoliolla Sonny räppää jälleen yhdestä ohi menneestä pääsiäisestä, jolloin tuli valo ja lähti kääriäinen. Tätä ennen Sonny räppäsi ”tarjotuista mämmeistä”, mutta ei välttämättä tarkoita sitä mämmiä mitä Juha Mieto syö 40 tuokkosta.

Tämän myötä Sonny saa kappaleen kuulostamaan kevyeltä ja jopa humoristiselta, vaikka biisin ydin on synkkä. Huumorin kautta vaikeita aiheita on ennenkin käsitelty, kaikki on hyvin vaikka ei oikeasti ole.

Lopputulemana Sonnyn debyytti on suositeltavaa kuunneltavaa. Noah Kinin tuotanto on ensiluokkaista ja Sonnyn sanoitukset maistunevat artistien kuten Paperi T ja Pesso ystäville, jos verrokkia haetaan räpin puolelta. Sonny tietää miten hittejä tehdään, joten jokaisessa biisissä on omat koukkunsa. Todennäköisesti yksikään kappaleista ei silti nouse erityiseen kansansuosioon, mutta kokonaisuutena Hyvästi, pahasti, rumasti nimenomaan toimii.

Levy löytyy useimmista suoratoistopalveluista. Alla muutama näyte.Lisää luettavaa