Jazzlegenda Ron Carter saapuu Suomeen yhdessä Foursight Quartet -kokoonpanon kanssa

Ron Carter Suomeen.

09.05.2023

Suurimpiin yhä esiintyviin jazzlegendoihin lukeutuva Ron Carter saapuu konsertoimaan Suomeen yhdessä Foursight Quartet -kokoonpanon kanssa. Basistimaestron johtama nelihenkinen yhtye esiintyy Helsingin Savoy-teatterissa maanantaina 6. marraskuuta 2023. Liput konserttiin tulevat myyntiin perjantaina 12. toukokuuta Ticketmasterissa.

86 vuotta täyttänyt Ron Carter on yksi kaikkien aikojen tunnetuimmista jazzbasisteista. Yli 2 500 levytyksellään hän on myös yksi jazzhistorian eniten levyttäneistä basisteista. Carter soitti 1960-luvulla jazzikoni Miles Davisin kuuluisassa kvintetissä, minkä jälkeen hän oli mukana monilla Herbie Hancockin ja Wayne Shorterin levytyksillä. Carter on tehnyt kunnioitettavalla urallaan yhteistyötä myös mm. Thelonious Monkin, Antonio Carlos Jobimin, Freddie Hubbardin, McCoy Tynyerin ja lukemattomien muiden artistien kanssa.

Ron Carter ”Foursight” Quartetissa soittavat yhtyeen johtohahmon ohella pianisti Renee Rosnes, tenorisaksofonisti Jimmy Greene ja rumpali Payton Crossley. Kokoonpano on nähty Suomessa aiemmin Pori Jazzeilla vuonna 2019.

Ron Carter ”Foursight” Quartet (US)

Ma 6.11.2023 Savoy-teatteri, Helsinki
Ovet klo 18
LIPUT:
Myyntiin pe 12.5.2023 klo 11 Ticketmasterissa
Liput palvelumaksuineen alk. 49 / 59 €

Lisää luettavaa