Jesse Markin sukeltaa psykedelian syövereihin

Kolmas single tulevalta kakkoslevyltä on erilaista mihin on totuttu.

22.01.2021

Jesse Markin julkaisee toisen albuminsa keväällä. Aiemmin ilmestyneet kaksi singleä saavat rinnalleen Smokestack-nimisen sinkkulohkaisun, joka erottuu tyyliltään muista. Allekirjoittaneen mielestä kappaleella kuuluu vahvasti 90-luvun britti-electronica psykedeelisine bileineen. Markin itse toteaa biisin kurottavan kauemmas historiaan, aina 60-luvulle saakka. Psykedelia ja bileet toki yhdistävät näitä ajatuksia.

”Niin kauan kun muistan, olen fiilistellyt 60-luvun menoja ja meininkejä. Erityisesti vuoden 69 Woodstock-materiaali, joita olen saanut käsiini, on toiminut inspiraation lähteenä. Esimerkiksi Santanan syvistä tiloista syntynyt Soul Sacrifice tai Hendrixin Purple Haze aiheuttaa hämmennystä ja herättää suurta ihailua vielä tänäkin päivänä. Halusin yksinkertaisesti tuoda sen saman fiiliksen tähän päivään 808-bassoilla ryyditettynä”, Markin kertoo.

”Varsinkin nyt poikkeusolojen vallitessa, olen huomannut ikävöiväni festivaaleja ja aikaa, jolloin pystymme kokoontumaan suurin joukoin. Sen lisäksi, että halusin kappaleella tuoda kaikuja menneestä, halusin pitää katseen myös tulevassa. Sillä kaikki asiat, joita me nyt käymme läpi, on pelkkä vaihe, jota myös tarvitaan.”

Laita Kim Koposen ohjaama video pyörimään ja nautiskele!

Lisää luettavaa