Joe Rogan pahoittelee kohua – Spotify julkaisi säännöt vaaralliselle ja harhaanjohtavalle sisällölle

"Aion ottaa etukäteen paremmin selvää aiheista, josta keskustelen."

31.01.2022

Viime viikon puheenaiheeksi nousi Neil Youngin päätös vetää musiikkinsa Spotifysta. Young perusteli valintaansa sillä, että suoratoistopalvelu antaa Joe Roganin levittää vaarallista ja virheellistä informaatiota podcastissaan. Vaikka Spotify ”valitsi” maailman suosituimman podcastin tekijän Youngin edelle, veteraaniartistin tempaus on saanut pyöriä pyörimään.

Eilen illalla Spotify julkaisi säännöt vaaralliselle ja harhaanjohtavalle sisällölle. Alustan säännöt löytyvät kokonaisuudessaan täältä. Niiden mukaan on kiellettyä esimerkiksi levittää terveydelle haitallisia väitteitä, kuten väittää covid-19-tautia huijaukseksi tai sanoa rokotusten tarkoitus on aiheuttaa kuolemaa.

Joe Rogan julkaisi juuri Instagram-tilillään kymmenminuuttisen videon, jossa puhuu nyt ensimmäistä kertaa aiheesta. Rogan kiittää Spotifyta saamastaan tuesta ja pahoittelee, että palvelu on joutunut myrskynsilmään. Rogan kertoo, ettei ole vihainen Neil Youngille, ja tunnustautuu miehen faniksi. Podcastejään hän ei pyydä anteeksi, mutta kertoo olevansa valmis toimenpiteille, joiden avulla misinformaatiota voisi ehkäistä ja oikaista.

”Aion ottaa etukäteen paremmin selvää aiheista, josta keskustelen”, Rogan toteaa.

Rogan kertoo suostuvansa Spotifyn päätökseen lisätä esimerkiksi koronaa käsitteleviin jaksoihin sisältövaroituksen ja linkin koottuun koronainfoon. Hän myös lupaa, että kontroversiaaleja mielipiteitä omaavien vieraiden väittämiä käydään keskustelun jälkeen jatkossa läpi alan ammattilaisten kanssa.

Lisää luettavaa