”Jos keikan jälkeen ei ole romuna, niin jokin on pielessä” – Töölön Ketterältä kesän kuplivin video

Töölön Ketterä pistää kuplimaan – nyt myös videona.

Uwa Iduozee

Töölön Ketterä julkaisi aikaisemmasta materiaalista selkeästi kesäisillä rytmeillään erottuvan, VG+:n vierailulla ja tuotannolla varustetun Kuplii-kappaleen keväällä. Kuplii on ehtinyt soida vajaan kuukauden ja nyt sille saadaan musiikkivideo.

Kysyimme kiireiseen keikkakesään jo hypänneeltä Töölön Ketterältä tunnelmia niin videosta, kuin tulevasta kesästä. Videon voit katsoa jutun alta.

Millä ajatuksella lähditte kuvaamaan tätä videota?

”Annettiin aika vapaat kädet videon ohjaajalle. Sama porukka, joka on tehnyt moneen aiempaan biisiin videot myös. Luotto valmiiksi korkealla. Itse ainakin lähdin kuvauksiin sillä mielin, että teen mitä käsketään ja sitten lopuksi näkee mitä tulee. Vähän saatiin osviittaa videon idiksestä ja todettiin että tämä on hyvä, antaa vähän kontrastia biisille. Ei tarvinnut tälläkään kertaa pettyä.”

Nyt jo Helsingin Sanomissakin kehuttiin livekuntoanne. Tätä livekuntoa on mahdollista päästä seuraamaan ympäri Suomea, kun heitätte useita festarikeikkoja. Miten mestat saadaan varmasti kuplii?

”Meidän keikkakokoonpano on löytänyt ihan täydellisen dynamiikan esiintymiseen ja ehkä sen myötä tietty rentous myös välittyy meistä. Pystyy keskittymään vetämään vaan kovaa, joka mestassa annetaan kaikki mitä irti lähtee. Jos keikan jälkeen ei ole romuna, niin jokin on pielessä. Yleisön on tästä yleensä aika helppo saada kiinni. Kun meillä on hauskaa lavalla, niin meininki kyllä tarttuu lavan toisellekin puolelle.”

Olette ehtineet viettämään kiireistä Töölön Ketterä -elämää reippaasti yli vuoden ajan. Mikä on ollut opettavaisinta nopean nousun aikana?

”Ottaa rauhassa tai ei hätiköidä ja sählätä minkään kanssa. Se vaikuttaa vaan sekavalta ja siltä ettei tiedä mitä tekee. Tehdä hyvää musaa ja hioa keikkakunto kovaan terään auttaa enemmän, kuin että yrittäisi tehdä jotain äkkinäisiä siirtoja.”

Teidän kohdalla on jo voinut jo tottua siihen, että uutta musiikkia voi odottaa tulevaksi tasaisin väliajoin. Onko siis kesäksi tulossa vielä jotain lisää?

”Who knows, who knows.”

Mitä kaikkea Töölön Ketterä pistää kuplimaan ensi kesänä?

”Joka mestan, totta kai. Ja ehkä saunan jälkeen yhden?”

Mitkä ovat Töölön Ketterän vinkit kesän viettoon?

”Nauti auringosta, käy mökillä, näe kavereita, älä stressaa vaikka välillä menee myöhään tai ei muka ehdi nukkua tarpeeksi. Kesästä ehtii saada kyllä irti, kun vaan iskee kiinni. Ja tietty tulla katsomaan mahdollisimman monta meidän keikkaa.”