”Junnut haluavat edelleen faijalta verseä” – VilleGalle hyppäsi mukaan kovassa nosteessa olevan artistin edm- ja house-vaikutteiselle kappaleelle

Ei nabbaa on kolmas julkaisu Jambon tulevalta albumilta.

15.07.2022

Debyyttilevynsä julkaisua syksyksi kaavaileva Jambo julkaisi tänään singlen, joka on kolmas tähän mennessä ilmestynyt kappale tulevalta albumilta. Helmikuun lopussa tipahti Perjantai-niminen kappale, josta kirjoitimme täällä, sekä juuri ennen vappua ilmestyi Williamin kanssa tehty Tarviin tilaa. Tänään ilmestyneessä kappaleessa Jambolla on jälleen mukanaan vierailija, jota hän kutsuu vaatimattomasti uudeksi ”homeboikseen”.

”Sattuman kautta joskus syssymmällä olin Williamin kanssa tekemässä musaa, ja Galis pamahti ovesta sisään. Bondattiin heti kaikkien pinnallisuuksien yli. Sitten noin kuukauden jälkeen keräsin rohkeutta kysyä featiin. VilleGalle oli haipissa ja tosi otettu että ’Junnut haluaa edelleen faijalta verse䨒. Iso kunnia saada yksi mun idoleista mukaan mun debyyttialbumille. Kiva kanssa saada uusi homeboi”, Jambo sanoo.

Kyseessä on tosiaan VilleGalle, jonka edelleen ylitsevuotavan rehevänä versovaa energiaa on erittäin vaikea niputtaa faija-kategoriaan. Jambo ja VilleGalle räppäilevät Ei nabbaa -biisissä sen verran railakkailla ja leikkisillä tyyleillä, että studiossa lienee ollut kuuma. Toisaalta kaksikon lyriikat perustuvat siihen, miten nimenomaan ei kiinnosta eikä nappaa, sillä pipon alla on pakkasta ja eteenpäin mennään häpeilemättä välinpitämättömän säveltäjän elkein.

Kokonaisuutena kappale istahtaa loogiseksi jatkumoksi Booan tallissa musisoivan Jambon tähän mennessä ilmestynyttä tuotantoa, sillä artisti on ennen kaikkea osoittanut kykynsä tehdä musiikkia, joka ilmentää selkeästi tietynlaista tunnetilaa. Perjantai kuulosti viimeistä riviään ja tahtilajiaan myöten juuri siltä, miltä perjantai-iltapäivänä tuntuu viikonlopun bileiden kihelmöidessä nurkan takana, kun taas Tarviin tilaa oli hidastempoisen tunnelmallinen, kuin vain henkistä etäisyyttä tarvitsevan melankolinen mielenlaatu konsanaan.

Ei nabbaa taas jyskyttää eteenpäin teemalleen uskollisesti välinpitämättömän laiskanpulskasti, säilyttäen kuitenkin rempseän asenteen mukanaan tuoman menevän meiningin. Huoleton ”Na na na” -lallattelu kertsissä oikein korostaa tätä aspektia: eipä paljoa nappaa edes sanoa kunnollisia sanoja, nännännää!

Osasyy tunnelmaan piilee tietysti tuotannossa, joka on tällä kertaa Pepe Jean Jr.:n käsialaa, vaikkakin Perjantai-biisin tapaan myös Perjantai4000:lla on näppinsä pelissä. Erityisen miellyttävänä yksityiskohtana kannattaa kuunnella Jambon sekä VilleGallen säkeistöjen alla vikkelästi tippuvia tahtilajeja, jotka muodostavat lähes fyysisenä nautintona tuntuvan porrasmaisen efektin.

”Mun ura on alkanut edm- ja varsinkin house-vaikutteisesta räpistä”, Jambo sanoo. ”Edelleen silloin tällöin pamahdan studiolle ja sanon että ’Tänään tehdään tanssimusaa!’. Ei nabbaa oli sellainen keissi. Olisi hyvin ollut virtaa kirjoittaa toinen verse, mutta löin pillit pussiin ja sanoin että toinen verse on VilleGallen. Ei tunnettu silloin vielä, mutta mulla oli vahva fiilis että Galis hyppää tähän jos vaan saan tämän biisin sen korville.”

Kuuntele Ei nabbaa alta.

Lisää luettavaa