JVG on vuoden kuunnelluin Spotifyssa – käyttäjien vuosilistat tulossa

Suoratoistojätti tiedotti viimeisiä vetelevän vuoden tilastoja.

03.12.2019

JVG on Suomen kuunnelluin artisti Spotifyssa tänä vuonna ja Ikuinen vappu kuunnelluin kappale. Ykkössijan jälkeen kuunnelluimpien artistien ja kappaleiden listat eroavat toisistaan.

JVG on myös ainoa yhtye kuunnelluimpien artistien top 10 -listalla. Kakkosena listalla on uransa jo viime vuonna paketoinut Cheek. Kolmannellakin sijalla on räppiä: Pyhimys.

Kotimaisen kärkikolmikon jälkeen Suomessa on kuunneltu myös ulkomaisia artisteja. Neljäntenä on vuoden sensaatio Billie Eilish, viidentenä Malmilla piipahtanut Ed Sheeran, kuudentena maailmanlaajuista kärkipaikkaa pitävä Post Malone, seitsemäntenä hiljattain ensimmäistä kertaa Suomessa käynyt Ariana Grande ja kahdeksantena räpin ikisuosikki Eminem.

Topkympin viimeiset sijat menevät Gettomasalle ja Sannille.

Kuunnelluimpien kappaleiden listalla Ikuisen vapun jälkeen on Billie Eilishin Bad Guy. Kolmossijalta löytyy maailmanlaajuisen listan ykkösenä oleva Camila Cabellon ja Shawn Mendesin Senorita. Nelosena Suomen virallista singlelistaa viikkotolkulla dominoinut Tones and In Dance Monkey. Huomionarvoista on se, että maailmanlaajuisesti topfemmaan sijoittunut Lil Nas X:n Old Town Road ei mahtunut Suomen topkymppiin.

Spotify julkaisee myöhemmin tällä viikolla käyttäjien henkilökohtaiset Wrapped-listat. Aiempien vuosien tapaan ne tarjoavat dataa käyttäjän kuunnelluimmista kappaleista ja artisteista sekä hauskoja knoppitietoja musiikin kuunteluun liittyen. Tänä vuonna tietoja pääsee tarkastelemaan suoraan Spotifyn sovelluksesta.

Kuunnelluimmat artistit Suomessa 2019: Top 10
1. JVG
2. Cheek
3. Pyhimys
4. Billie Eilish
5. Ed Sheeran
6. Post Malone
7. Ariana Grande
8. Eminem
9. Gettomasa
10. SANNI

Kuunnelluimmat kappaleet Suomessa 2019: Top 10
1. JVG – Ikuinen vappu
2. Billie Eilish – bad guy
3. Camila Cabello & Shawn Mendes – Senorita
4. Tones and I – Dance Monkey
5. Stereo – Vuosien päästä (feat. Etta)
6. Gettomasa – Muijii stadis
7. MKDMSK & Pyhimys – Surullinen klovni
8. Ariana Grande – 7 rings
9. Teflon Brothers – Harmaa rinne
10. Arttu Wiskari – Suomen muotoisen pilven alla

Lisää luettavaa