JVG sai sadat tuhannet suomalaiset pysymään kotona – historiallinen keikka nähtävissä vielä viikonlopun ajan

Tämä on se ikuinen vappu.

JVG veti vappuaattona historiallisen keikan esiintymällä virtuaalisella Senaatintorilla. JVG:n keikkamyyntiä hoitavan Fullsteam Agencyn tietojen mukaan tätä todellista ikuista vappua seurasi vähintään jopa 700 000 katsojaa. Youtube-liven lisäksi lähetys oli katsottavissa Helsinki-kanavassa ja osoitteessa burst.fi.

Lisäksi lukeman arvioidaan olevan vielä suurempi, sillä keikka kiinnosti etenkin lapsiperheitä. Osittain keikkaa näytettiin myös MTV:n suorassa uutislähetyksessä, joka on varmasti tuonut useamman silmäparin lisää.

Voi siis luonnehtia, että JVG sai sadat tuhannet suomalaiset kunnioittamaan koronaviruksen takia asetettuja rajoituksia, eli pysymään kotona. Katsojat tuskin joutuivat pettymään, sillä esitys oli näyttävä ja audiototeutus vähintään laadukas.

Itse keikka oli melkoinen spektaakkeli. Tunnin kestänyt setti koostui JVG:n jättihiteistä, joiden livebändisovitukset toimivat, eikä välispiikit kaatuneet siihen, ettei oikeaa yleisöä ollut. Keikka tuntui keikalta, eli JVG ja virtuaalitapahtuman toteuttanut Zoan onnistuivat siinä mitä lähtivät tekemään. Lisätietoja yhteistyöstä täällä.

Keikan aikana lavalla vierailivat Pete Parkkonen ja Gracias. Jälkimmäinen julkaisi tänään ensimmäisen suomenkielisen albuminsa. Albumiin liittyvän laajan haastattelun voit lukea täältä.

Livebändissä vaikuttivat huipputuottajat Antti ’Rzy’ Riihimäki ja Eppu Kosonen, Haloo Helsingistä tuttu Jukka Soldan ja tietysti aina JVG:n keikoilla ja taustameiningeissä toimiva Niko Karlsson.

Konsertti on katsottavissa viikonlopun ajan, eli sunnuntai-iltaan asti Youtubessa. Mikäli haluat katsoa pelkän keikan, se alkaa puolentoistatunnin kohdalta.


Juttuun lisätty yksityiskohta livestriimauksesta.