JVG:n virtuaalikeikka noteerattiin maailmalla – Forbes ja Guardian kirjoittivat tapahtumasta

Kansainväliset mediat kiinnostuivat suomalaisten virtuaalivapusta.

Zoan

JVG:n vappukonsertti virtuaalisella Senaatintorilla tavoitti tapahtumajärjestäjä Fullsteamin mukaan 1,4 miljoonaa katsojaa. Se on varmasti Suomen-ennätys, mutta yhdysvaltalaisen talouslehti Forbesin mukaan myös todennäköisesti yksi suurimmista katsojamääristä maailmanlaajuisesti.

”Tämä osoittaa selvästi, että kysyntä virtuaalitodellisuuskokemuksille on nousussa, luultavasti myös pandemian jälkeen”, Forbes kirjoittaa artikkelissaan.

”Osoittamalla, että tuhannet ellei miljoonat henkilöt voivat nauttia virtuaalikonsertista, Helsingin kaupunki näyttää, että tulevaisuus muuttuu virtuaalisemmaksi. Niin hyvässä kuin pahassa.”

Myös perinteikäs brittilehti Guardian raportoi virtuaalivapun tapahtumista. Guardianin toimittaja Sarah Baxter seurasi konserttia suorana – paikan päältä, siis virtuaaliselta Senaatintorilta ananaspukuisen avatarin hahmossa.

”JVG ei ollut minun kuppi teetä, mutta teknisesti konsertti oli vaikuttava. En tarvinnut edes VR-laseja katsoakseni elävien ihmisten esittävän musiikkia reaaliajassa pikkutarkasti renderöidyssä ympäristössä, interaktiivisen yleisön edessä”, Baxter kirjoittaa Temperamenttinen Satuilija -nimisen avatarinsa konserttikokemuksesta.

Artikkelissaan Baxter pohtii virtuaaliturismin mahdollisuuksia.