Kanye West ensimmäistä kertaa urallaan Suomen listaykköseksi

Behmille 50 listaviikkoa täyteen. Vilma Alina debytoi topkympissä.

06.09.2021

Kanye Westin performanssi albuminsa julkaisun ympärillä on siivittänyt Dondan Suomen virallisen albumilistan ykköseksi. Sijoitus on myös historiallinen: se on Westin ensimmäinen piikkipaikka Suomen listalla. Donda julkaistiin sunnuntaina, joten se ehti kerätä ykkössijaan vaadittavat kuuntelut vain viidessä päivässä. (Lue levyarvio.)

Viime viikolla ykkösenä ollut Erika Vikman tipahtaa kuudenneksi. Behm nousee kolmannelta sijalta toiseksi. Draaman kaari viehättää on ollut listalla 50 viikkoa, joista jokaisen viiden parhaan joukossa!

Måneskin notkahtaa kolmanneksi. Olivia Rodrigon Sour nelosena. Doja Cat viidentenä. Billie Eilish seitsemäntenä, Måneskinin Chosen kahdeksantena, Dua Lipa yhdeksäntenä ja kymmenentenä debytoi Vilma Alinan True Crime.

Westin ja Vilma Alinan lisäksi muut uutuusalbumit ovat Leprousin Aphelion (11. sija), Halseyn If I Can’t Have Love, I Want Power (12.), Jinjerin Wallflowers (27.), Hooded Menacen The Tritonus Bell (33.) ja Onerepublicin Human (45.).

Singlelistan kärkikolmikko jatkaa edelleen samana: ykkösenä The Kid Laroin ja Justin Bieberin Stay, kakkosena Ed Sheeranin Bad Habits ja kolmosena Portion Boysin Vauhti kiihtyy.

Sinkkulistan uutuuskappaleet ovat Lauri Tähkän Keskiyön cowboy (13.), Pihlajan Tatuoitu (19.) ja Kanye Westin Hurricane (20.).

Lisää luettavaa