Kaupunkitapahtuma Kallio Block Party kerää tänään Kurvin täyteen juhlijoita

01.08.2015

Mainio kaupunkitapahtuma Kallio Block Party järjestetään tänään. Nyt viidennen kerran järjestettävä KBP on ollut eri vuosina eri paikoissa ympäri Kalliota. Tänä vuonna sijaintina on Kurvi ja Hämeentie.

Kello kahdelta alkava kaupunkijuhla keräsi viime vuonna Helsinginkadulle yli 10 000 ihmistä ja nyt luvun odotetaan kasvavan – Facebookissa osallistujiksi on ilmoittautunut jo 27 000 ihmistä. Punavuoressa järjestetyistä Punajuuri Block Partyista ideansa saanut KBP on tänä vuonna laajentanut tapahtuma-alueensa miltei kaksinkertaiseksi.

“Kallio Block Party on Suomen tapahtumakartalla varmasti parhaiten hallittu kaaos. Kävijöille se silti näyttäytyy yhtenä kesän odotetuimmista tapahtumista, jonka vetovoima yllättää meidän joka vuosi. Esimerkiksi tänä vuonna meillä oli 15 000 ihmistä osallistumassa Facebook-eventtiin, jossa ei vielä ollut muuta kuin nimi ja päivämäärä. Se oli pitkän aikaa isompi kuin esimerkiksi Ilosaarirockin vastaava eventti”, kertoo Anselmi Tähtönen, yksi tapahtuman järjestäjistä.

“Pelkät hyvät bileet ei ole meidän tavoitteena, vaan halutaan myös avata uusia käyttötapoja kaupungeille ja kaupunginosille, joiden harmaassa arjessa asiat ovat jatkuvasti samalla mallilla. Koska tapahtuma on maksuton, ei meillä ole niin väliä kävijämäärällä. Pääasia on, että mahdollisimman moni viihtyy.”

Hämeentien ympäristöön on sijoitettu seitsemän esiintymislavaa. Lähes sadan esiintyjän listalla on muun muassa Pelle Miljoona United, Hidria Spacefolk, Atomirotta, Tuuttimörkö, Yona, Jeijjo & Nupi, Paleface ja Petettyjen puolue. Lisäksi tarjolla on runsaasti tanssiesityksiä, sirkusta, taidetta, ruokakojuja ja muuta toimintaa.

”Lanseerasimme Paljasjalkainen Kallio -kampanjan, jossa kehotetaan jokaista kävijää kohtelemaan Kalliota niin, että voisi itse kävellä siellä paljain jaloin. Kaikkea on edellisiin vuosiin verrattuna lisää, paitsi toivottavasti kävijöiden peräänsä jättämää jätettä”, Tähtönen lisää.

“Omat tärppini tapahtumassa ovat Pelle Miljoona United, ELEKTRIK SPUTNIK, Hidria Spacefolk, Domovoyd, Nelly Eleonore, Caroline, Jupiter, Petettyjen Puolue ja Atomirotta.”

Kallio Block Party on järjestetty aiemmin Fleminginkadulla, Vaasankadulla, 3. Linjalla ja Helsinginkadulla. Viime vuonna Helsinginkadun Alepan katolle rakennetulla päälavalla esiintyi Kuningasidea.

Lisätietoja tapahtumasta löytää Kallio-liikkeen kotisivuilta tai Facebook-sivuilta.

Alla Kallio Block Party 2015 -tapahtuman mainosvideo.

Lisää luettavaa