Kent-yhtyeen ystävät, huomio! Viikonloppuna on Helsingissä tapahtuma, jota ei kannata jättää välistä

Kent-ilta Helsingissä.

06.09.2023

Pääkaupunkiseudun suosituimman aikuisdiskon eli K30-discon syksyn avausilta on omistettu joulukuussa 2016 toimintansa lopettaneen ja vahvasti ruotsinsuomalaisen Kentin musiikille.

Mikonkadun On the Rocks -klubille saapuu lauantaina 9. päivä syyskuuta helsinkiläinen Kent-coveryhtye Tönt.

Töntin mukaan luvassa on ”huolella ja lämmöllä rakennettu setti Kentin musiikkia vuosilta 1995–2005” sekä yllätyksiä. Ysärialbumeita Isolaa ja Hagnesta Hilliä painottavassa keikkasetissä kuullaan kappaleita kuten Kräm (så nära får ingen gå), Om du var här, Saker man ser, Musik non stop sekä tietenkin 747.

Tönt syntyi Soundi-lehden musiikkikriitikkona tunnetun rumpalin Hannu Linkolan Kent-kirjan Du & jag Kent (S&S, 2017) julkaisubileisiin. Kirjan juhlissa yhtye soitti Linkolan lempilevyn, Isolan (1997), alusta loppuun.

Linkola kertoo keikasta seuraavaa:

”Rocksin keikka on Töntin vasta kolmas julkinen esiintyminen. Eli herkku on äärimmäisen harvinaista, eikä suunnitteilla ole toistaiseksi vastaavia esityksiä. Voi olla, että tämä on suoranainen ”nyt tai ei koskaan” -ilta. ”Tuntuu hyvältä päästä elämään uudestaan vuosituhannenvaihteen Kent-keikkoja, joihin laulut kuljettavat. Mutta kyllä Töntissä kiehtoo myös mahdollisuus elää hyvin kehollisesti keskellä niitä kitaravalleja, jotka tuntuivat joskus maailman parhailta – ja olivat sitä. Ja kun keikoilla näkee miten paljon nuo kappaleet merkitsevät kuulijoille, syntyy upea yhteisöllinen tunnelma, jossa niin bändi kuin yleisökin saavat tunnustaa rakkautensa tätä musiikkia kohtaan.”

Tapahtuman Facebook-sivun löydät täältä.

Lisää luettavaa