Kohun keskellä vellovan Spotifyn osakkeiden arvo laskussa – osasyynä eilen julkaistu tiedote tappioista ja heikosta ennusteesta

Spotify teki loka-joulukuussa 39 miljoonaa euroa tappiota.

Viime viikkoina negatiivisessa valossa näyttäytynyt suoratoistopalvelu on julkaissut keskiviikkona sijoittajakirjeen, jossa kerrataan muun muassa yhtiön loppuvuoden tulos ja ennuste kuluvalle talvelle.

Tiedotteesta käy ilmi, että Spotify teki loka-joulukuussa 39 miljoonaa euroa tappiota, ja alkuvuodelle ennustetaan aiempaa alempia voittomarginaaleja sekä hitaampaa tilaajamäärien kasvua. Syitä tappiollisille tuloksille tai heikoille ennusteille ei perustella, mutta pandemian vihjataan vaikuttavan asiaan.

Yhtiön osakkaiden arvo on heilahdellut jo vallitsevan Neil Youngista ja Joe Roganista alkaneen jupakan seurauksena, mutta eilinen julkistus näyttäisi aiheuttaneen kunnon romahduksen. Uutistoimistot arvioivat osakkeiden arvon laskeneen jopa 10-20 prosenttia.

Vaikka musiikkipalvelun tulos oli tappiollinen viimeisen neljännesvuoden ajalta, täytyy luvut asettaa perspektiiviin. Samalla ajanjaksolla vuonna 2020 yhtiö teki tappiota peräti 125 miljoonaa euroa. Lisäksi koko vuoden 2021 tulos ylitti analyytikoiden antamat ennusteet.

Spotifyn toimitusjohtaja Daniel Ek on kommentoinut, että Rogan-kohun todellista vaikutusta on vielä vaikeaa arvioida.

Lisää luettavaa