”Koronavirus tekee tuhoa vuonna 2020” – ennustiko räppäri pandemian jo vuonna 2013?

Otimme asiasta selvää. Räppäri kiistää ennustuksen.

Kaikkea ei kannata uskoa, mitä netissä näkee. Tällä hetkellä Tiktokissa leviää videoita, jossa hämmästellään räppärin nimeltä Dr. Creep Pandemic-kappaletta. Vuonna 2013 (mahdollisesti) julkaistu biisi nimittäin vaikuttaa ennustavan koronapandemian.

Tarkkaan ottaen Pandemic-biisillä räpätään näin:

”2020 combined with coronavirus bodies stacking”

Käytännössä biisillä siis räpätään siitä, että koronavirus kylvää tuhoa vuonna 2020. Biisistä on lisäksi julkaistu musiikkivideo, johon on leikattu videopätkiä ihmisistä suoja-asuissa.

Ajatus on kylmäävä, onko Dr. Creep osannut ennustaa mitä vuonna 2020 tapahtuu?

Tällaisten videoiden kanssa kannattaa olla tarkkana. Youtubessa voi vaihtaa videon tiedot ja ääniraidan jälkeenpäin. Albumista itsestään löytyy myös hyvin niukasti tietoa.

Lisäksi yhtäkään Dr. Creepin kappaletta ei ole esimerkiksi Spotifyssa. Räppäriltä kuitenkin löytyy Facebook-päivityksiä vuodelta 2013, joissa kappaletta on mainostettu. Niitä ei ole muokkaushistorian perusteella muokattu.

Underground-räppärin Facebook-sivulla artisti itse ottaa asiaan kantaa. Hän kirjoittaa kuinka vuonna 2013 oli kuusi erilaista koronavirusta, kun Pandemic-kappale tehtiin. Hänen mukaan sanoitukset olivat silkkaa sattumaa ennustuksen sijaan. Vuodet 2020 – 2030 nyt vain olivat tietty ajankohta tällaisen aihepiirin käsittelylle. Tämän perusteella biisi olisi siis julkaistu 2013.

Räppäri kirjoittaa, että ihmiset eivät vain aiemmin tienneet termiä ”koronavirus”, joita esimerkiksi sars ja mers oli. Hän vain sattuu tekemään sanoituksia vähän erilaisemmista aihepiireistä.

”En ole profeetta tai Nostradamus. En tee ennustuksia, enkä ole Simpsonien käsikirjoittaja”, hän kirjoittaa. Simpsonit-tv-sarjassa on ”ennustettu” yhtä sun toista pitkin vuosia.

Tällä hetkellä internetissä leviää videoita, joissa italialaiset laulavat parvekkellaan erilaisia kansallishymnejä. Vastaavissa parvekevideoissa on editoitu todellisen ääniraidan päälle esimerkiksi Notorious Bigin tai Katy Perryn kappaleita siten, että ne kuulostaisivat ison joukkion laulamalta. Vice-media käsitteli asiaa täällä.

Kannattaa siis tutkia asiaa pintaa syvemmältä, jos se vaikuttaa liian pahalta ollakseen totta.

Katso video alta. Ennustus kohdassa 1:08.