Kotimainen reggaeton-artisti haluaa tuoda uusia puolia suomalaisen musiikin kentälle – tuoreessa kappaleessa mukana Etta

El Migu toivoo, ettei reggaetonia typistettäisi pelkäksi kesäiseksi bilemusiikiksi.

30.10.2022

Reggaetonin parissa liikkuva El Migu julkaisi perjantaina uuden kappaleen nimeltä Shake. Nimensä mukaisesti tanssittaviin rytmeihin ja lyriikoihin perustuvassa kappaleessa vierailee Etta. El Migun debyytti-ep ilmestyi toukokuussa 2021, ja hän on sen jälkeen julkaissut useita singlejä.

”Tällä kappaleella yritin luoda biisiä jolla jengi pääsisi villiintymään klubilla. Viime kappaleessa oli iso tunnelma ja rauhallisempi meininki. Nyt tällä soundilla pistetään jengi liikkumaan”, El Migu kertoo.

Edellisellä kappaleella El Migu viittaa toukokuussa julkaistuun Erilainen-biisiin, joka oli intiimi ihmissuhdekertomus. Kappale on striimannut yli 7,5 miljoonaa kertaa ja nousi Spotifyssa Suomen Top 50 -listan ensimmäiselle sijalle.

Shake-biisissä taas keskitytään juhlimiseen ja keholliseen irtipäästämiseen. Eilen julkaistiin myös Eero Oikarisen tekemä musiikkivideo, joka tiivistää öiset nautinnot tyylikkääksi kokonaisuudeksi.

El Migu haluaa reggaeton-soundillaan tuoda uusia puolia kotimaisen musiikin kentälle sekä muistuttaa, että kyseisen genren kautta voi sen kesäisyydestä ja juhlimiseen liittyvistä yhteyksistä huolimatta käsitellä myös syvällisiä teemoja.

Lisää luettavaa