Kotimaiselle Def Jamille kiinnitetyn rap-tulokkaan freestyle-veto vakuuttaa heti kättelyssä

Jodahe julkaisi eilen ensimmäisen singlensä Def Jamin kautta. Kappaleessa vierailee Madboiali.

21.05.2022

Suomen Def Jamille kiinnitetty rap-lupaus Jodahe julkaisi eilen ensimmäisen singlensä kyseisen levymerkin kautta, ja ottaa heti kättelyssä luulot pois erinomaisesti soljuvalla ja vakuuttavan asiantuntevasti räpätyllä kokonaisuudella. Vierailijana Active-kappaleessa kuullaan räppiä, r&b:tä ja afropopia musiikissaan hyödyntävää Madboialia, joka puolestaan julkaisi toukokuun alussa viimeisen singlen tulevalta albumiltaan.

Jodahe vihjaili jo keskiviikkona tulevasta, kun artistin Instagram-tilille ilmestyi freestyle-videon muodossa tiedotus Def Jam -kiinnityksestä. Näet videon täältä.

”Mulle merkitsee tosi paljon, että pääsen osaksi Def Jam -perhettä”, Jodahe kertoo. ”Kun kuulin, että levymerkki avattiin Suomeen, ajattelin jo silloin, että mun suurin haave olisi päästä tuonne. On suuri etuoikeus edustaa näin ikonista levymerkkiä, joka on mullistanut hiphop-kulttuuria merkittävästi.”

Teknisesti taitava 22-vuotias Jodahe aloitti musiikin tekemisen jo teininä, ja hänen kappaleissaan voi kuulla vaikutteita drill- ja trap-musiikista.

”Olin seurannut Jodahea jo hyvän aikaa ennen kuin aloitettiin yhteistyö”, kertoo projektin A&R-vastuun yhdessä Jarkko Ehnqvistin kanssa jakava Tino Pirttioja. ”Fiilistelin tosi paljon biisien kautta välittyvää karismaa ja itsevarmuutta. Nämä fiilikset vahvistuivat entisestään, kun tutustuttiin ja pääsin seuraamaan artistitulokkaan tekemistä lähempää. Jodahessa kiehtovat kontrastit ja kyky yhdistää eri genrejen osia uskottavalla tavalla oman kuuloisiksi. Ehkä itselleni tärkein asia on, että kun Jodahe räppää, hänen äärelleen haluaa aidosti pysähtyä kuuntelemaan – ja silloin myös uskot, mitä hän sanoo.”

Katso Active-musiikkivideo alta.

Lisää luettavaa