Kuka on Tupla W, jonka indienä julkaistusta sinkusta tuli vaivihkaa yksi Suomen tämän hetken kuunnelluimmista kappaleista?

Haastattelussa Tupla W.

19.02.2022

Rumban juttusarjassa nostetaan esiin nousevia ja potentiaalisia nimiä. Jutussa käydään läpi paitsi artistin suhtautumista musiikkiin, myös sitä miten artistin polulle ikinä päädyttiin. Edellisessä osassa oli Leokoira, sen löydät täältä.

Tällä kertaa vuorossa on vaivihkaa Suomen Spotifyn top 50 -listalle uudella Kaikest pahast parannuit -sinkulla noussut Tupla W.

Indienä etenevä räppäri kertoo Rumballe ajatuksista ja unelmistaan. Sekä siitä, kun sinne listalle noustaan.

YouTube video

Mikä soi napeissa just nyt?
”Gettomasan Hyvä me.”

”Paras biisi nyt rehellisesti sanottuna on mun tuottajan Javen julkaisematon biisi, mutta jos on pakko sanoa julkaistu kappale, niin tällä hetkellä tulee kuunneltua Kaipin Mitä välii -kappaletta.”

”Oon Kaipin tuotantoon tutustunut vasta hiljattain ja en voi käsittää miten jollain on noin upea ääni. Toki Gettomasahan on edelleen se numero 1, ei siitä mihinkään pääse.”

”Oon aina sanonut, et jos sen kanssa saan tehä biisin joskus voin kuolla onnellisena.”

Mist sä tuut?
”Olen Waltteri Vuori, syntynyt vuonna 1998 Hämeenlinnassa ja täällä mä edelleen pyörin.”

”Teen kokin hommia työkseni ja musa tullut sivussa harrastuksena. Toki haaveena on, että jossain vaihees tekisin pelkästään musaa. Pystyisin antaan sille paljon enemmän. Ravintola-alan hommat vie aika paljon aikaa muun muassa viikonloput menee aika usein hellan äärellä.”

”Tehtiin kaverin kans vitsillä toisista sellaset diss-träckit. Siinä kirjotellessa tuli sellanen fiilis, että täähän on hauskaa hommaa.”

”Päätin kokeilla tehdä ihan ’oikean’ biisin, mikä sitten ladattiin 2018 alussa Youtubeen. Vastaanotto oli lähinnä pelkkää paskaa. Ymmärrän sen, se oli eka sinkku eikä ollut paljoakaan kokemusta koko hommasta.”

”Päätin hetken harjotella ja kirjottelin muutaman muun biisin. Yks niistä oli Vaikka tuntuu, joka julkaistiin joulukuussa 2018. Siitä sitten tykättiin vähän enemmän ja sain paljon enemmän positiivista palautetta. Siitä lähtien biisien tekeminen on ollut lähellä sydäntä.”

YouTube video

Silloin tajusin, että haluan artistiksi.
”Seurasin nuorempana vierestä, kun Vili ’Wil’ Korteniemi teki musiikkia, missä käsiteltiin ajatuksia. Ajattelin, että miksi en itsekin voisi kirjoittaa näitä omia tuntemuksia paperille ja luoda niistä kappaleita.”

Musiikillinen esikuvasi?
”Gettomasa. Tehdään eri tyylistä musaa, mutta jotenkin se jätkä tuo vaan inspiraatiota. Superlahjakas artisti ja sanoitukset on äärimmäisen kovia.”

Supervoimasi?
”Monipuolisuus. Haluan olla se artisti keneltä et osaa odottaa mitä on tulossa.”

”Oon julkassu yhden ’bilebiisin’ nimeltään Chuba Chuba. Tällä hetkellä se on mun kuunnelluin teos. Kovaa tahtia perässä tulee kappale nimeltä Leikitään, mikä on taas tunteellisempi rakkauslaulu. Tosi erilaisii ja se on se mistä tykkään. En halua sitoutuu vaan yhteen tyyliin.”

YouTube video

Jos nyt kuulisit musiikkiasi ensimmäistä kertaa, niin mihin siinä rakastuisit?
”Sanoitukset, uskon vahvasti, että ne myös puree mun kuuntelijoihin. Ei ainakaan laulutaidot, koska niitä ei juurikaan ole näkynyt.”

Tupla W?
”Syvällisiä tekstejä, sekä kokemuksia matkan varrelta. Musiikkini on monipuolista ja tarttuvaa.”

”Tärkeintä artistina on ollut saada palautetta eri-ikäisiltä ihmisiltä. He kertovat kuinka musiikkini sanoitukset ovat saaneet jaksamaan vaikeina hetkinä, kun taas toisen genren kappaleet ovat saaneet tanssijalan vipattamaan.”

Indie?
”Alusta asti on tehty indienä musaa ja kun uusi biisi nousi Suomen top 200 -listalle sijalle 125, olin yllättynyt ja onnellinen samaan aikaan. Tuntui siltä, että vihdoin näiden vuosien jälkeen saan biisin kuuleville korville. Nyt yhtäkkiä biisi on noussut sijalle 38 (tämän jutun julkaisuhetkellä sijalla 31).”

”Kappale otti hurjan nousun ja palautteen perusteella sanat koskettivat monia. En olisi uskonut, että näin voi tapahtua. Siitä nöyrimmät kiitokset kaikille kuuntelijoille ja seuraajille.”

Ennen kaikkea iso kiitos tuottajille Kim Kotilainen, Jave ja Anton Airo, joita ilman tämä ei olisi ollut edes mahdollista.”

”Kiinnostusta olisi jatkaa mahdollisesti jonkin labelin riveissä lähitulevaisuudessa.”

YouTube video

Lisää luettavaa