Kulttuuriministeri Kurvinen pyytää anteeksi Tavastialta ja Pakkahuoneelta

Ministeri käytti ikonisia klubeja esimerkkeinä paikoista, joissa on korkea riski saada koronavirustartunta.

01.02.2022

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk) puolusteli MTV:n Uutisextrassa tapahtuma- ja ravintolarajoituksia ja perusteli niitä ”räkäindeksillä” eli riskipistetaulukolla. Jo tämä nostatti kriittisiä äänenpainoja kulttuuri- ja tapahtuma-alalla, mutta suorastaan pöyristyttäväksi koettiin se, että Kurvinen nimesi Tavastian ja Pakkahuoneen esimerkeiksi paikoista, joissa on korkea riski saada koronavirustartunta.

Nyt Kurvinen pyytää anteeksi sekä Tavastialta että Pakkahuoneelta. Hän kirjoittaa Twitterissä, että käytti katsojille tuttuja esimerkkejä.

”Ei ole henkilökohtainen kannanotto kyseessä olevien paikkojen laatuun tai vastuullisuuteen. Kevättalvella vierailen mielellään kummassakin”, Kurvinen twiittaa.

THL:n riskiarviotaulukko, jota on käytetty työkaluna rajoitusten säätämisessä, on herättänyt kysymyksiä ja kritiikkiä: se kun on käytännössä vain verkkosivu ilman lähteitä. Suosittelemme lukemaan MTV:n ansiokkaan artikkelin aiheesta.

Ja muistutettakoon vielä loppuun kulttuuri- ja tapahtuma-alan mielenilmauksesta. Viimeinen sulku – ovet auki! -mielenilmaus järjestetään Senaatintorilla ja Valtioneuvoston linnan edustalla torstaina 3. helmikuuta kello 12–14. Lue mielenilmauksesta lisää täältä.

Lisää luettavaa