Kuorolaulua Leijonakuninkaan hengessä – maailmantuskaa käsittelevä kappale löysi muotonsa Katajanokan hotellin entisen vankilan kappelissa

Janne Masalin julkaisi uutta.

20.11.2022

Roihis Musican kautta ilmestyi perjantaina Janne Masalinin uusi single. Elää-kappale ottaa askeleen poispäin alati läsnäolevasta maailmantuskasta ja hakee keinoja hengittää hitaammin. Kappaleessa korostuu ihmisen paikka globaalien kriisien virrassa ja varsinkin keinot olla hukkumatta sen virran mukana – miten eletään niin että oleminen todella tuntuu elämiseltä, tarkoitukselliselta sellaiselta?

Kappaletta varten Masalin kokosi porukan läheisistä ystävistään ja äänitti näiden kanssa Leijonakuninkaan perintöä seurailevat riemukkaat kuoro-osuudet. Alun perin Elää-teos on saanut syntynsä jo vuonna 2015 osana Korkeasaaren Karhulinnassa esitettyä esitystä, mutta lopullinen muoto löytyi syksyllä 2021, kun esitys siirtyi esitettäväksi Hotelli Katajanokan entisen vankilan kappeliin.

Keväällä 2021 Masalin lausui Rumban haastattelussa: ”Teen just oman maun mukaista musaa, mutta toivon sen päätyvän mahdollisimman laajaan käyttöön ja näin ikään kuin yhteiseksi omaisuudeksi.”

Voit ottaa Masalinin uuden kappaleen musiikkivideon haltuusi alta.

Lisää luettavaa