Kyllä, tämä henkilö todella piirsi Cheekin kuvan joka päivä vuoden ajan – taideprojekti tuli päätökseensä, ah!

Matti Närekangas teki mitä lupasi.

08.05.2018

Matti Närekangas aloitti tasan vuosi sitten taideprojektin: hän aikoi piirtää 365 kuvaa Cheekistä. Yhden per päivä. Tyylillisesti hän kanavoi 90-luvun fanitaidetta ja yhdisti piirroksiin Cheek-sitaatteja sekä loputtoman määrän kulttuurillisia viittauksia.

Tänään, 8. toukokuuta 2018, projekti on tullut päätökseensä. Viimeisessä kuvassa Cheek esittää Torilla tavataan -miestä. Alkuperäisessä kuvassa hurmioitunut Krister tuulettaa Suomen jääkiekon maailmanmestaruutta vuonna 2011 siniristilippu liehuen ja punakylkinen keskiketterä kädessään. Närekankaan tulkinnassa Cheek on Kristerin tapaan ylävartalo paljaana, mutta ilmeeltään hieman hillitympi. Cheek pitää oluttölkin sijaan tietenkin mikrofonia ja päästää ikonisen huudahduksensa ”Ah”.

Närekankaan Cheek-kuvat keräävä taidenäyttely on siis valmis. Se on esillä vielä tämän päivän ajan Creat-galleriassa Helsingin Punavuoressa. Rumban Jami Järvinen kävi näyttelyssä viime viikolla ja kirjoitti siitä, että ”kujanjuoksu läpi päälle kaatuvien lyijykynä-Cheekien on kihelmöivän uskonnollinen kokemus”.

Lisää luettavaa