Kylmät väreet ovat taatut – Johnny Cash aikoinaan versioi Chris Cornellin kirjoittaman kappaleen, nyt kuullaan miltä Johnny Cash kuulostaa Chris Cornellin versioimana

Viime vuonna edesmennyt Chris Cornell ehti levyttämään ainakin kappaleen verran Johnny Cashia.

28.02.2018

Johnny Cashin ura oli pitkään laskusuunnassa, mutta sitten kuvioihin asteli vielä silloin ehkä hieman tuntemattomampi nimi, Rick Rubin. Rick Rubin tahtoi omalle uralleen uudenlaiseen haasteen, eli tuottaa musiikkia jo rutinoituneelle artistille.

Ensimmäiseksi Rubinille tuli mieleen Cash ja onneksi Cash myös suostui yhteistyöhön. Aluksi kaksikko tapaili aivan uusia säveliä, mutta pian Rubin keksi ehdottaa hänelle cover-version tekemistä, eikä mistä tahansa kappaleesta, vaan aivan ehdasta rock-kappaleesta.

Tämä kappale oli Chris Cornellin Soundgarden-yhtyeen Rusty Cage ja vaikka Cash aluksi vähän vaikeroi kyseisen biisin versiointia, niin lopulta Cashin omasta versiosta tuli enemmän kuin hyvä ja samalla se palautti legendaarisen muusikon uran sille tasolle, jonne se oikeasti oli aina kuulunut. Tämä oli myös yksi Rick Rubinin tavoitteista ja samalla se sysäsi nykyään huipputuottaja-tittelillä varustetun tekijän uran entistä korkeammalle tasolle.

Nyt osat ovat vaihtuneet ja Cornell oli ehtinyt yhtenä viimeisimmistä töistään lähteä mukaan Forever Words -tribuuttilevylle, jolla versioidaan Johnny Cashin sanoittamia kappaleita. Viime vuonna edesmenneen Cornellin versio kuullaan kappaleesta You Never Knew My Mind ja sen voit kuunnella alta. Koko tribuuttilevy julkaistaan 6. huhtikuuta.


Lisää luettavaa