Laadukkaaseen uuden aallon räppiin keskittyvän kotimaisen levy-yhtiön uusi kiinnitys julkaisi ensitöikseen jatkoa jenkkiartistin kanssa tehdylle biisilleen

Lewizki teki "kaupunkipojan anthemin".

17.07.2022

Muun muassa Cledoksen ja Madboialin kaltaisia artisteja suojissaan pitävä Babyface-levymerkki on viimeisimpänä kiinnityksenään solminut sopimuksen Lewizkin kanssa. Melodista räppiä ja r&b:tä tekevä nuori muusikko on aiemmin tehnyt yhteistyötä muun muassa Skii6:n, Ettan ja Williamin kanssa, ja julkaisi viimeisimpänä kappaleenaan yhteisbiisin jenkkiräppäri Xavier Weeksin sekä Averagekidluken ja Areksen kanssa.

Nyt tämän kyseisen keväällä ilmestyneen ja Suomen Spotifyn kuunnelluimpien kappaleiden joukkoon nousseen Uptown Babyn tarina saa lisätasoja, sillä Lewizkin ensimmäinen oma julkaisu Babyfacen kautta on perjantaina ilmestynyt Ei hätää! -single. Kappaleen on tarkoitus toimia jatko-osana Uptown Babylle, joka kertoi ”kaupunkitytöistä”.

”Tämä biisi on kaupunkipojan anthemi”, Lewizki kiteyttää. ”Uptown baby kertoi kaupunkitytöistä ja tämä biisi seuraa tarinaa eri kulmalla. Biisin toisto ’Ei hätää, trust me baby, oon se jäbä’ on viesti minulta sitoutumisesta stressaaville naisille.”

Ei hätää! toimiikin Lewizkin säröttömän äänen ja kappaleen melodisuuden muodostaman yhteispelin ansiosta kiistattoman rauhoittavana kokonaisuutena. Lewizkin taitavimpiin ominaisuuksiin kuuluu nopean ulosannin taivuttaminen muotoon, jossa sanat virtaavat saumattomasti kuulostamatta liian hätäisesti tai epäselvästi ammutulta sekamelskalta. Nopean flown voi toimittaa asiaa alleviivaten, jolloin on riski, että laatu kärsii turhanpäiväisen kikkailun takia – tai sitten homman voi hoitaa siitä mitään numeroa tekemättä, antaen musiikin puhua puolestaan ja kaiken teknisyyden sulautua osaksi kappaleen rakenteita.

Lameboyn tuottama biisi toimii kuitenkin myös hittipotentiaalinsa puolesta, sillä kappale on helposti sisäistettävä ja pehmeillä koukuilla kyllästetty. Ennen kaikkea soundi on Babyfacelle ominaista uuden aallon räppiä bassovoittoisessa ja melodisessa paketissa.

”Mulle on tärkeää, että mun äänessä on selkeä persoonaleima, ja ne jotka ovat kuulleet mun musiikkiani, todennäköisesti tietävät mitä tarkoitan tällä”, Lewizki sanoi huhtikuussa Rumban haastattelussa, jonka voit lukea täältä.

Kuuntele Ei hätää! alta.

Lisää luettavaa