Räppiä 16-vuotiaasta asti tehnyt Lewizki vaalii artistina oikeuttaan päästää irti ja rikkoa sääntöjä

Haastattelussa Lewizki, joka julkaisi eilen uuden kappaleen yhdessä Areksen, Averagekidluken sekä Texasista kotoisin olevan Xavier Weeksin kanssa.

Rumban juttusarjassa nostetaan esiin nousevia ja potentiaalisia nimiä. Jutussa käydään läpi paitsi artistin suhtautumista musiikkiin, myös sitä miten artistin polulle ikinä päädyttiin. Edellisessä osassa oli Ollie, sen löydät täältä.

Tänään kysymyksiin vastaa Lewizki, joka julkaisi debyytti-ep:nsä vuonna 2020, ja on tehnyt yhteistyötä muun muassa Ettan ja Skii6:n kanssa. Eilen artistilta ilmestyi uusi single, jossa hän yhdessä Areksen ja Averagekidluken kanssa lyöttäytyy yhteen Seattlesta ponnistavan Xavier Weeksin kanssa, joka on streamannut globaalisti yli sata miljoonaa kertaa. Warnerin ja Babyface-levymerkin kautta ilmestyneen Uptown Baby -biisin ovat tuottaneet Evertime, GoodJobLarry ja Smo.

YouTube video

Lue alta Lewizkin vastaukset kysymyksiin!

Mikä soi napeissa just nyt?

”Napeissa soi tällä hetkellä Yeatin Rackz got më. Yeatin meininki on ollut seuraamisen arvoista, ja ehkä itselleni herättää eniten mielenkiintoa hänen asenteensa.”

Mist sä tuut?

”Mun nimi on Daniel ja mä tulen Pasilasta. Aloin tehdä räppiä kun olin 16, julkaisin ekan virallisen biisini 18-vuotiaana, pari vuotta taaksepäin kirjoitin ekan levydiilini ja siitä lähtien olen vain tehnyt itseäni.”

Silloin tajusin, että haluan artistiksi.

”Olen kyllä aina halunnut olla artisti, mutta en välttämättä aina räppäri. Aloin ihailla rokkitähteyttä jo ala-asteella, mutta murrosiän varrella otin kopin hiphopista. Ehkä se ilon energia, sekä tuki joka välittyi kavereilta, kun heitin freestyleä koulun käytävällä, sai mut katsomaan tätä uravalintaa eri tavalla.”

YouTube video

Musiikillinen esikuvasi?

Young Thug on ollut aika isossa roolissa. Hänen avomielinen ulosantinsa motivoi minua päästämään enemmän irti.”

Supervoimasi?

”Ääni ja ulosanti. Mulle on tärkeää, että mun äänessä on selkeä persoonaleima, ja ne jotka ovat kuulleet mun musiikkiani, todennäköisesti tietävät mitä tarkoitan tällä.”

Lewizki?

”Mun biisit ovat stereotyyppisen nuoren ihmisen jokapäiväisiä aatteita, joihin on jätetty mysteerinvaraa. Näin homma pysyy kiinnostavana ja herättää kysymyksiä. Mulle on tärkeintä artistina omistaa oikeus päästää irti ja rikkoa sääntöjä.”

Lisää luettavaa