”Pyrin siihen, että laulujeni tekstit olisivat kuin elämänmakuisia runoja” – haastattelussa Ollie, jonka sielussa elää punk rock -mentaliteetti

Kolmatta albumiaan valmisteleva Ollie tekee sielukasta ja seesteistä musiikkia.

19.03.2022

Rumban juttusarjassa nostetaan esiin nousevia ja potentiaalisia nimiä. Jutussa käydään läpi paitsi artistin suhtautumista musiikkiin, myös sitä miten artistin polulle ikinä päädyttiin. Edellisessä osassa oli Jami Faltin, sen löydät täältä.

Tänään haastattelussa on Ollie, joka valmistelee tällä hetkellä kolmatta albumiaan yhdessä tuottajansa Kalle Mäkipellon kanssa. Viime marraskuussa tulevalta albumilta kuultiin ensimmäinen kappale nimeltä Vesper, ja viikko sitten ilmestyi toinen single Kaksi sydäntä. Ollie tunnetaan myös mashup-videoistaan, jotka ovat nousseet viraalihiteiksi.

Mikä soi napeissa just nyt?

”Nyt ekana tuli mieleen Ed Sheeranin Bloodstream. Siinä on joku sellainen aamuyön huuruinen fiilis, josta diggaan.”

Mist sä tuut?

”Suonissa virtaa pohjalainen veri, ja koko nuoruuteni siellä viettäneenä se on edelleen iso osa omaa identiteettiä. Parhaan ystäväni ja tuottajani Kalle Mäkipellon kanssa silloin joskus nuorina pojankloppeina päätettiin, että tehdään musaa sata lasissa ja katsotaan miten käy. Myöhemmin intohimo musiikkiin johti tilaisuuksiin, jotka toivat meidät molemmat Lahteen. Vaikka olemme kumpikin ehtineet tehdä paljon, tuntuu siltä, että matka on vasta alussa.”

Musiikillinen esikuvasi?

”Jos pitää mainita vain yksi, niin sitten se on se Green Day. Olisi häpeällistä olla mainitsematta heitä, koska koen olevani bändille kiitollinen kipinästä tehdä musiikkia.”

”En ole tehnyt punk rockia varmaankaan yli kymmeneen vuoteen, joten luulen että Green Dayn vaikutus kuuluu isoissa kansankielisissä melodioissa, melankoliassa ja tarinankirjoitustyylissä. Myös se punk rock -mentaliteetti, että ’Mä voin tehdä ihan mitä mä haluan’ on jäänyt ja toivottavasti pysyy sielussa loppuelämän ajan.”

Supervoimasi?

”Mainitsisin varmaankin tulkitsemisen taidon. Mun äänessä on synnynnäisesti joku kaihon ulottuvuus, joka kuuluu poikkeuksetta aina kun laulan. Olen myös aika kova säveltämään, mun aivot sylkevät loputtomasti melodioita.”

Jos nyt kuulisit musiikkiasi ensimmäistä kertaa, niin mihin siinä rakastuisit?

”Varmasti samaistuttavuuteen. Pyrin siihen, että laulujeni tekstit olisivat kuin elämänmakuisia runoja.”

Ollie?

”Mä teen lauluja vaikeista asioista ja voimakkaista tunnetiloista. Saan energiaa ja fiilistä siitä, kun ihmiset kertovat samaistuvansa ja pääsevänsä poikkeuksellisiin tunnetiloihin kuunnellessaan mun musaani. Yritän puhutella ihmisiä mahdollisimman paljon. Mun musiikki on rehellistä, tunteisiin vetoavaa, kaihoisaa, sielukasta, seesteistä.”

”Mulle luontaisimmat aiheet joista kirjottaa liittyvät yleensä jollain tapaa kaipaukseen. Rakastan tarinoita. Omakohtaiset ja lähipiirin kokemukset inspiroivat mua paljon.”

”Mulle tärkeintä artistina on elää elämää täysillä, löytää se luova seesteinen hiljaisuus keskellä tämän maailman hektisyyttä, saada tehdä ja julkaista niin paljon lauluja kuin vain mahdollista. Toivottavasti luen tätä joskus 25 vuoden päästä ja teen edelleen musaa! Olen myös halunnut painottaa omalla esimerkilläni sitä, että myös miehet voivat puhua tai osoittaa tunteensa. Pohjanmaalla kasvaessani se ei ollut itsestäänselvyys.”

Lisää luettavaa