Laajaa mielenkiintoa edellisellä singlellään herättänyt 20-vuotias artistilupaus pohtii mustasukkaisuuden tunteita, joita ei halua enää takaisin

Sonian Kun ihastuu kertoo eroamisen ja uudelleen ihastumisen välimaastosta.

16.07.2022

Huhtikuussa ilmestyi jyväskyläläisen Sonian Kirjeitäsi-niminen kappale, joka herätti laajaa mielenkiintoa artistia kohtaan. Valtakunnalliseen radiosoittoon nousseen biisinsä julkaisun jälkeen Sonia on tänä kesänä esiintynyt festivaaleilla ja loppuunmyydyllä klubikeikalla. Nyt luvassa on lisää Sonian tekemää musiikkia, sillä eilen ilmestyi artistin tuore Kun ihastuu -kappale Etenee -levy-yhtiön julkaisemana.

Samaten kuin Sonian edellisessä biisissä, Kun ihastuu -kappaleessa ovat läsnä eroon ja ikävöimiseen liittyvät erilaiset aspektit. Kirjoitimme Kirjeitäsi-biisiin liittyen näin: ”Kappaleessa kaikuu ikävöintiin sekoittuva anteeksianto ja turhautuneisuuden kanssa käsi kädessä kulkeva kiitollisuus: suhde on ohi eikä sille mitään voi, mutta hehkuvan kuumina pysyviä muistoja ei tarvitse päästää käsistään ennen kuin ehkä joskus itse niin päättää”.

Kun ihastuu lähestyy kuitenkin aihettaan erilaisesta näkökulmasta. Siinä missä Kirjeitäsi keskittyi menneen arvostamiseen, uudessa biisissä ollaan välitilassa, jossa sekoittuvat edellisen suhteen jättämät jäljet sekä potentiaalinen uuden ihmisen herättämä ihastuneisuus. Vaikka päättynyt suhde olisi ollut kuinka terve tahansa, jonkinlaisia pelkoja ja huolia eroaminen nostaa väkisinkin pintaan. Mikä takaa sen, etteivät ne luo säröjä tulevaan?

”Kirjoitin tämän biisin mustasukkaisuuden tunteista, joita en halua enää takaisin”, Sonia kertoo. ”Erotessa käy läpi tunteita surusta katkeruuteen, mutta niiden jälkeen toivottavasti tulee se hetki kun taas ihastuu. Biisi pyörii sen kysymyksen ympärillä, tuleeko pitkän rakkauden jälkeen enää ihastumaan ja mitä päässä tapahtuu kun se tunne löydetään uudestaan.”

Kappaleen tuotannon takaa löytyy Aleksanteri Hulkko. Biisin herkkää aihetta tunnelmallisuudellaan kunnioittavassa biitissä intoudutaan tutkimaan rikkobiitin maailmaa, mikä on samaan aikaan sekä yllättävää että ilahduttavaa. Liian häkellyttävältä kokonaisuus ei silti kuulosta, sillä Sonian ääni virtaa luontevasti läpi tarinan.

Katso kappaleen lyriikkavideo alta.

Lisää luettavaa