”Löysin pinon kirjeitä, jotka luettuani purskahdin itkuun” – artistilupaus Sonia laulaa hypnoottisen hunajaisella äänellä

Soniaa on aiemmin kuultu muun muassa Joosu J:n ja Aksimin ep:llä.

20-vuotias Jyväskylästä lähtöisin oleva Sonia julkaisi eilen ensimmäisen kappaleensa Etenee-levymerkin kautta. Viime kesänä levytyssopimuksen kyseisen levy-yhtiön kanssa tehnyt ja hypnoottisen äänen omaava Sonia säveltää ja sanoittaa kappaleensa itse. 070 Shakesta ja Jordan Rakeista vaikutteita alternatiivisen popin maailmassa liikkuvaan musiikkiinsa ottavan artistin uuden kappaleen nimi on Kirjeitäsi, ja se ajoittuu utuisen onnellisen kesäromanssin päätepisteeseen.

Kirjeitäsi on juuri sen verran kirpeän kivulias mutta todellisesta tuskasta runollisen etäisyyden päässä pysyttelevä kappale, että sen levolliseen melankoliaan on helppo koukuttua. Biisissä risteävät kauniisti mennyt ja nykyinen, kun kirkkaina palaavat muistot saavat piilossa pysyneet tunteet nousemaan pintaan samalla tavalla kuin järven pohjasta äkisti esiin pyörteilevä hiekka.

Vuodenaikojen välillä valuvat kontrastit värittävät kappaletta milloin hikisen kuumaksi, milloin tunnottoman talviseksi, samalla kun avoimiksi jäävät kysymykset piirtävät ilmaan mystisen horisontin taa katoavia keskeneräisiä polkuja. Kokisiko sen kaiken uudestaan? Vai oliko rakkaus hulluutta?

Kappale on niin tarinankerronnallisesti kuin tunnelmaltaankin yksinkertaisen upea. Pehmeän surullinen ilmapiiri laskeutuu lähes fyysisen kosketuksen ulottuville, leijaillen musiikillisena äänimattona kuin puolinäkymättömät pölyhiukkaset ajattomassa ilta-auringossa. Kappaleessa kaikuu ikävöintiin sekoittuva anteeksianto ja turhautuneisuuden kanssa käsi kädessä kulkeva kiitollisuus: suhde on ohi eikä sille mitään voi, mutta hehkuvan kuumina pysyviä muistoja ei tarvitse päästää käsistään ennen kuin ehkä joskus itse niin päättää.

”Olin järjestämässä asuntoani uudestaan eron jälkeen ja siivoamassa elämääni uutta alkua varten. Löysin pinon kirjeitä, jotka luettuani purskahdin itkuun”, Sonia sanoo. ”Vahva tunnereaktio synnytti Kirjeitäsi-kappaleen ensimmäisen version yhdeltä istumalta. Biisi kertoo leijailevasta kesärakkaudesta, jossa kaksi rakastunutta käy dialogia kaukana toisistaan. Käsittelen biisillä myös turhautumisen tunteita suhteen vaikeudesta ja pettymystä siitä, että toinen ei ole enää vierellä.”

Sonia vieraili alkuvuodesta Joosu J:n ja Aksimin muodostaman Shakkii-duon ep:llä. Hänellä on takanaan lukuisia keikkoja rumpalina, ja Etenee lupaa artistin soolomateriaalia ilmestyvän lisää tämän vuoden aikana.

Katso alta Kirjeitäsi-biisin lyriikkavideo.

YouTube video

Lisää luettavaa