Lauri Haav ryhtyy uusiin tuotannollisiin käänteisiin

Eilen ilmestyi single nimeltä Mua ei voi pelastaa.

26.11.2022

”Mua ei voi pelastaa”, Lauri Haav laulaa uudella kappaleellaan. Eilen PME:n kautta julkaistussa biisissä käsitellään artistille ominaista tematiikkaa mutkikkaiden ihmissuhteiden muodossa, mutta tuotannollisesti kappaleessa kokeillaan jotain, joka ei Lauri Haavin soundille ole kaikista tyypillisintä.

Single on sen verran popahtava ja tempo sillä tavalla reipas, että kappaleen voisi katsoa merkitsevän jonkinlaista uutta polkua Lauri Haavin uralla, tai ehkä ainakin kokeilua sellaisen suuntaan. Tietysti myös artistin toukokuussa ilmestynyt Se viimeinen kesä -albumi osoitti, ettei Lauri Haav ole mikään yhden genren ihminen, ja tätä artisti itse kommentoikin: ”Kai mä sillä genreharppauksella halusin näyttää itselleni ja varmasti myös vähän muille, että kykenen moneen.”

Mua ei voi pelastaa -kappaleen Lauri Haav tiivistää näin:

”Kappale on tarina siitä, kun samaan aikaan haluat sen toisen ihmisen, mutta tiedät, että saatat olla ns. menetetty tapaus tai vain väärä henkilö parisuhteeseen just nyt. Siitä yhtälöstä syntyy paljon erilaisia mutkikkaita tilanteita ja tunteita, ja niistä mä räppään ja laulan.”

Kappaleen tuotannosta vastaavat äskettäin Grammy-ehdokkuuden saanut Ruuben ja Lauri Haavin luottotuottaja Aaro630, jonka Vailla valoo -kappaleessa Lauri Haav vieraili syyskuussa. Häntä on lähiaikoina kuultu muun muassa myös Gettomasan tuoreella Vastustamaton-albumilla.

Katso alta Mua ei voi pelastaa -biisin musiikkivideo, jonka ovat tehneet Max Steffansson ja Tuomas Nurmi.

Lisää luettavaa