Lizzon singlejulkaisu teki Billboard-ennätyksen – samaan yltänyt aiemmin vain kaksi artistia

Lizzo teki Billboard-historiaa.

YouTube

Yhdysvaltalainen r&b-artisti Lizzo nousi Billboard Hot 100 -listaykköseksi 23. elokuuta julkaisemallaan singlellä Truth Hurts. Ykkössijaa pitävän kappaleen lisäksi artistilta löytyy listalta myös kaksi muuta kappaletta: Good as Hell (52.) ja Juice (82.)

Kyseessä ei ole mikään pieni juttu, sillä ennen Lizzoa kyseisen Billboard-listan kärjessä  on singlejulkaisullaan ollut vain kaksi naisräppäriä: Cardi B kappaleellaan Bodak Yellow sekä Lauryn Hill singlellään Doo Wop (That Thing). Ja tietenkin nyt kolmantena Lizzo omalla sinkullaan.

Lizzo on julkaissut uransa aikana yhteensä kolme studioalbumia. Lizzobangers (2014), Big GRRRL Small World (2015) ja huhtikuussa julkaistu Cuz I Love You (2019). Viimeisimpänä mainitulta albumilta löytyvä kappale Juice julkaistiin albumilta singlenä, ja se oli myös kappale, joka toi Lizzon aikanaan laajempaan tietoisuuteen ja suosioon.

Lizzon persoonalliseen esiintymistyyliin kuuluvat esimerkiksi twerkkaaminen ja poikkihuilulla soitetut soolot. Näitä päästiin näkemään tänä vuonna esimerkiksi BET Music Awardseissa. Musiikkiuransa ohella Lizzo on myös näyttelijä. Hänet tullaan näkemään Yhdysvalloissa 13. syyskuuta julkaistavassa elokuvassa Hustlers, jossa näyttelee myös muita artisteja.

Truth Hurtsin voit kuunnella ja katsoa alta.