Lordin kritiikki tuli puun takaa: Monsterimiehen ohjaaja toivoo Lordin kunnioittavan näkemystään

27.09.2014

Monsterimies-dokumentin ohjaaja vastaa Mr Lordin ankaraan tiedotteeseen.

Teksti: Tuukka Hämäläinen, kuva: VL Media.

Kuten aiemmin kerroimme, eilen ensi-iltansa saanut Lordi-dokumentti Monsterimies sai heti ilmestyttyään osakseen ankaraa kritiikkiä itse Mr Lordilta. Lordi syytti elokuvaa ja ohjaaja Antti Haasea valheellisen kuvan antamisesta ja negatiivisten puolien korostamisesta.

Tavoitimme ohjaaja Haasen kommentoimaan kohua. Vaikka kaikki elokuvan keskeiset henkilöt näkivät Haasen mukaan dokumentin jo keväällä, tuli eilen julkaistu tiedote hänelle täysin puun takaa.

”Sekä minä että tuotantoyhtiö olemme täysin yllättyneitä ja surullisia tästä käänteestä,” Haase kommentoi.

Erityisesti Lordi kritisoi yhtyeen jäsenten kasvojen paljastamista elokuvassa. Monsterimies sisältää kohtauksen, jossa entinen kosketinsoittaja Awa poistaa peilin edessä maskinsa. Haase kuitenkin painottaa, että kohtaus on kuvattu Awan jo lopetettua yhtyeessä.

”Kaikki kohtaukset on kuvattu niissä esiintyvien henkilöiden kanssa täydessä yhteisymmärryksessä,” Haase korostaa. ”Kunnioitan Lordia bändinä, sekä Mr Lordia henkilönä, eikä kenenkään Lordissa parhaillaan esiintyvän henkilön kasvoja elokuvassa näytetä.”

Haase toteaa lisäksi, että Monsterimies on kaikille katsojille suunnattu dokkari, eikä sen lähtökohtana ja tavoitteena ole yhtyeen promootio.

”Kyseessä ei ole fanidokumentti, eikä levy-yhtiö ole rahoittanut elokuvaa lainkaan. Emme lähteneet tekemään markkinointivideota yhtyeelle, vaan rehellistä dokumenttielokuvaa.”

Haase korostaa myös, että juuri Mr Lordi itse pyysi häntä alunperin dokumenttia tekemään.

”Toivon, että hän kunnioittaisi minun näkemystäni ja taideteostani aivan samoin kuin minä kunnioitan häntä taiteilijana ja Lordia uniikkina ilmiönä,” Haase tiivistää.

Jäämme odottamaan josko ja kuinka Mr Lordi vastaa Haasen puolustukseen. Sillä välin suosittelemme toki katsomaan Monsterimies-dokumentin, sillä sehän on oikein kelpo elokuva.

Lisää luettavaa