Hynysen Maanalainen Armeija jatkaa ilman Mira Luotia

Jouni Hynysen sooloprojekti julkaisi ensimmäisen EP:nsä ja pääsi aloittamaan syksyn kiertueensa.

Marek Sabogal

Jouni Hynysen sooloprojektin Maanalaisen Armeijan ensimmäinen EP julkaistiin perjantaina, ja se toimi samalla lähtölaukauksena syksyn kiertueelle. Kahdentoista keikan kokonaisuus alkoi perjantaina Lappeenrannasta ja päättyy syyskuun lopussa Pieksämäelle.

Kotiteollisuus-yhtyeen laulaja-kitaristin perustaman Maanalaisen Armeijan ensimmäinen single kuultiin aika lailla tasan kaksi vuotta sitten, ja debyyttialbumi näki päivänvalon vuoden 2020 alussa. Sittemmin bändin kokoonpanoon on ehtinyt tulla muutoksia, sillä aiemmin mukana olleet Mira Luoti sekä viulisti Milka Ylänen jättäytyivät pois projektista.

“Kun teimme näitä neljää ensimmäistä biisiä – jotka nyt siis julkaistaan – Mira Luoti ilmoittikin, että hänelle on tulossa vieraita, sauna on lämpimänä, kana on uunissa, ja että hän pystyy tekemään korkeintaan taustalauluja studiossa. Myös viulistimme Milka Ylänen ilmoitti, että hän ei saa tarvittavasti vapaata töistä kiertueen tekemistä varten. Tämän lisäksi kissalla on kuulemma vatsatauti ja aviomies oireilee keski-ikäänsä”, Hynynen summaa. Bändin ei kuitenkaan tarvitse selviytyä vajaalla miehityksellä, sillä Luodin tilalle löytyi Kaisu Kärri sekä Yläsen paikalle Matias Kontula.

Sakaran julkaisema Kappale kauheinta Suomea -EP sisältää debyyttialbumin tavoin kauniin melodisia biisejä ja suorastaan tunnelmallista herkistelyä, vaikka EP:n avaava nimikkobiisi onkin suoraviivaisempaa räimettä ja viimeinen kappale, matalalla junnaava Öljymäellä, esittelee aavistuksen rosoisemman puolen yhtyeestä. Voit kuunnella EP:n alta, sekä tarkistaa tarkat kiertuepäivämäärät tekstin lopusta.

 

KAPPALE KAUHEINTA SUOMEA -KIERTUE SYKSY 2021
03.09. Lappeenranta, Nuijamies
04.09. Jyväskylä, Lutakko
08.09. Espoo, Sellosali
09.09. Kuopio, Ohjelmaravintola Maxim
10.09. Raahe, Raahesali
11.09. Oulu, Teatteri Rio
16.09. Tuusula, Krapin paja
17.09. Porvoo, Taidetehdas
18.09. Tampere, Olympia
22.09. Helsinki, Tavastia
24.09. Joensuu, Kerubi
30.09. Pieksämäki, Poleeni