”Meitsin supervoima on olla pöljä” – haastattelussa Kotwane

Rovaniemeläisen Kotwasen uusin single ammentaa modernin ja vanhan koulun romanttisesta välimaastosta.

04.05.2024

Rumban juttusarjassa nostetaan esiin kiinnostavia ja potentiaalisia nimiä. Haastattelussa käydään läpi paitsi artistin suhtautumista musiikkiin, myös sitä miten ja miksi hän valitsi artistin polun. Edellisessä osassa oli Kuopus, ja sen löydät täältä.

Rovaniemeläinen artisti Kotwane julkaisi perjantaina 3. toukokuuta uuden kappaleen nimeltä Kuunvaloo. Överdogin kautta ilmestynyt kappale on Aleksi Maunuvaaran tuottama, ja Kotwasen ensimmäinen single tälle vuodelle. Biisi tulee löytymään artistin myöhemmin julkaistavalta Korkeel ep:ltä.

”Kappaleella sukelletaan modernin ja old school -soundien romanttiseen välimaastoon. Idea sai alkunsa yöajelulla töistä kotiin päin. Aleksin loihtimat bassolinjat sai toivottaa naapureille hyvät huomenet”, Kotwane kertoo.

25-vuotias Kotwane julkaisi ensimmäiset soolokappaleensa vuonna 2023, ja kuului ennen sitä Bish Gang -yhtyeeseen vuosina 2017–2019.

Mikä soi napeissa just nyt?

”Tämän hetken lempparibiisi on Metro Boominin, Asap Rockyn ja Roiseen Am I Dreaming. SE ON BÄNGER! Jos kotimaista musaa lähtee tutkimaan, nii Pessa on tehnyt soundia, joka soljuu omaan korvaan mukavasti. Rentoa ja mukavaa meininkiä, sehän toimii aina!”

Mist sä tuut?

”Olen Pepe Raappana eli Kotwane. Kaivosmies ja artisti Rovaniemeltä. Viisi päivää leipätöissä ja viisi päivää koitan tehdä musiikkia ainakin jollakin tasolla.”

Silloin tajusin, että haluan artistiksi.

”Kavereiden keskeisistä freestyleringeistä syttyi palo alkaa tehdä omaa musiikkia. Tulenkantajien meininki auttoi ymmärtämään, että hetkonen, tätä hommaahan voi tehdä myös täältä käsin!”

Musiikillinen esikuvasi?

”En osaa nimetä tähän yhtä tiettyä artistia esikuvaksi, mutta silloin kun aloittelimme musajuttuja 2018, saimme keikoilla tutustua Stepaan, ja Oulussa Krisoon ja Areen. Niitä olin kuunnellut pitkään, ja yhtäkkiä pääsi heittämään yläfemmat. Vieläkin katson koko kolmikkoa ylöspäin.”

Supervoimasi?

”Meitsin supervoima on olla pöljä. Se monesti näkyy ja kuuluu myös asioissa, joita touhuilen. Ehkä videoilla koitetaan saada erottuvuutta joukosta. EJK ja Kilpelä 6k on meikän salainen ase.”

Jos nyt kuulisit musiikkiasi ensimmäistä kertaa, niin mihin siinä rakastuisit?

”Jos kuulisin musiikkiani ensimmäistä kertaa, kiinnittäisin huomion varmaan biitteihin. Ne toimivat edelleen usean ja usean kuuntelun jälkeen. Teksteistä voi löytää varmasti tarttumapintoja, ne kertovat tarinaa Kotwasen ajatuksista ripauksella kermavaahtoa ja nonparelleja.”

Lisää luettavaa