Melolta ensimmäinen pala tulevasta kokonaisuudesta

Melo avaa uutta biisiä Rumballe.

Melo Melo julkaisi viime vuonna toisen albuminsa Elektrin sekä Aktive-ep:n, yksittäisiä biisijulkaisuja unohtamatta. Räppärin voi viime vuoteen peilaten siis katsoa viettäneen hetken hiljaiseloa julkaisurintamalla. Viaton on hänen vuoden ensimmäinen julkaisunsa.

Aktiivinen tekeminen on noteerattu. Viime vuonna hän oli ehdolla Vuoden tulokkaaksi Emma-gaalassa.

Artisti kuvailee Rumballe luovansa jotakin konkreettista virrasta, mikä kulkee pään läpi. Kaikki positiiviset seuraamukset, kuten ehdokkuus, on vain plussaa.

”Olen nykyisin vaan tosi paljon määrätietoisempi siitä, mitä haluan toteuttaa”, Melo luonnehtii tilaansa artistina.

Yksi näistä toteutuksista on Viaton, jonka hän on tehnyt yhdessä My Friend Marlan kanssa.

”Ammennettiin niitä saundeja mistä itse tykätään. Tekstit syntyi aika itsestään. Olen vähän sellainen, että ’ihastun’ hetkeksi tosi helposti, mutta sitten se innostus saattaa lopahtaa yhtä nopeasti kuin tulikin”, Melo avaa biisiä Rumballe.

Uudessa singlessä saattaa havaita samanlaista soundimaailmaa, kuin Freda 4eva -debyyttialbumin monissa biiseissä. Kyseessä ei ole räppärin mukaan siltikään mikään tietty linjaus. Räppärin mukaan Viaton on pala isompaa kokonaisuutta, jonka tarkasta julkaisupäivästä ei ole vielä puhetta.

”En ehkä tarkoituksella vie minun musiikkiani mihinkään tiettyyn suuntaan. Haluan vaan tehdä sellaista musiikkia, mitä itse kuuntelisin”, hän kertoo.

Jutun alkupuolella kerrottiin Melon viettäneen hiljaiseloa. Räppäri on aiemmin todennut ottavansa tänä vuonna rauhallisemmin. Kysymykseen koronan vaikutuksesta suunnitelmiin hän vastaa itsevarman rehellisesti:

”Koronapandemia on vaikuttanut tietenkin taloudellisesti isoihin ansionmenetyksiin, mutta on myös ehkä tietyllä tapaa antanut aikaa just sille rauhoittumiselle. Koetan kääntää aina kurjan tilanteen voitoksi, olen sen ennenkin tehnyt ja aion sen tehdä nytkin.”

Katso Rasmus Purolan ohjaama video alta.