Metsäinen mystiikka velloo Ulverin ja Grimesin uutuusvideoissa

Sää on sateinen ja synkkä, ja tumma on tunnelma näissä videoissakin. Älä kuitenkaan masennu, sillä tarjolla on silti todellista sielua hivelevää karkkia silmille ja korville.

Kuva: Grimes / 4AD

Yhden alkuvuoden kovimmista levyistä, Visionsin, julkaissut kanadalainen Grimes on omalaatuinen tyyppi. Grimes, oikealta nimeltään Claire Boucher, tekee elektronista, pienistä palasista vähitellen isoiksi maisemiksi kasvavaa tanssipoppia, jossa on yhtä paljon purkkamaisuutta kuin kiehtovan synkkää melankoliaakin.

Erikoisia ovat myös neidin videot. Nightmusic on toinen video Visions-albumilta. Ekan videon Oblivionin voit katsoa täältä.

Hämyisä Nightmusic heti tässä alempana:

Norjan salaperäinen dark-ambient -ryhmä Ulver julkaisee 5. kesäkuuta Childhood’s End -albumin, joka sisältää Ulverin versioita 60-luvun psykedeliaklassikoista. Tarjolla on tulkintoja niin The Byrdsistä, 13th Floor Elevatorsista kuin The Prunesista ja Jefferson Airplanesta.

Albumin ensimmäinen single ja samalla eka video on Magic Hollow, joka on alunperin The Beau Brummelsin biisi vuodelta 1967.

Tsekkaa tunnelmallinen video alempaa: