”Miks meijät opetetaan kilpailee keskenään?” – Emilia Ex kannustaa naisia tukemaan ja inspiroimaan toisiaan

Emilia Ex laittaa stopin naisten väliselle kilpailulle.

10.09.2023

Kaiken takana on bämä -biisistäkin tuttu Emilia Ex julkaisee jälleen uutta musiikkia. J. Keezyn tuottama Lasikenkä-single pysyy hyvin uskollisena artistin tavaramerkille, 2000-luvun poppisoundille, ja sen sanoituksissa Ex haluaa kannustaa naisia tukemaan ja inspiroimaan toisiaan.

“Miks meijät opetetaan kilpailee keskenään? Mikä on palkinto ja mistä se myönnetään? Lasikenkä kirjoittaa uudelleen ummehtunutta uskomusta siitä, että naiset olisivat susia toisilleen. Höpönlöpön! Ei me olla enää pitkään aikaan eletty paikassa, jossa pitäs kilpailla siitä, kuka pääsee jonku vaimoksi, jotta pääsis kiinni parempaan elämään”, Ex kertoo kappaleen taustoista.

”Mulla on pitkä historia koulukiusattuna, ja mun pahimmat koulukiusaajat oli tyttöjä. Oon kuitenkin tehnyt ison työn siinä, että olen opetellut luottamaan uusiin ihmisiin. Nykyään voinkin sanoa, että nimenomaan naisten välillä vallitseva tsemppihenki on yksi suurimpia voimavarojani.”

Ex on kirjoittanut kappaleen yhdessä oman esikuvansa F:n eli Fanni Sjöholmin kanssa. Yhdessä tekemisen teema toistuu myös artistin somekanavissa, joissa kappaleesta kertovalla somevideolla vierailee 20 artistisisarta.

“Kelasin, että ois hauskaa ja biisin teemaan sopivaa pyytää kollegoja messiin. Vaikka kyseessä on mun biisi, miksen voisi samalla esitellä yleisölle myös muita upeita artisteja?”

Videolla on mukana rekvisiittana myös ihan oikea lasikenkä.

“Ironista, että vaikka kappaleessa laulan että ‘Me ei jahdata tääl mitään lasikenkää’, niin todellisuudessa jahtasin itse sellaista ympäri Helsinkiä ja internetiä. Lopulta Facebookin Kallio Kierrättää -ryhmä pelasti – jälleen kerran”, Ex paljastaa nauraen.

Katso biisin lyriikka- ja somevideot alta.

@emiliaexvirallinen

Tää on sille pikku-Emilialle, josta tuntu et tyylii kaikki mimmit oli sitä vastaan: It got better 🧡🫶🧡 #lasikenkä #emiliaex #milleniaali #nollari #artistit #mimmit #bämät #2000vibes #popmusiikki

♬ Lasikenkä – Emilia Ex | Artisti

Lisää luettavaa