”Millainen nainen mä voin ja saan olla tässä maailmassa” – Pihlaja laulaa lamaannuttavasta ikävästä

R&B-artisti Pihlaja julkaisi eilen uuden kappaleen nimeltä Tatuoitu, joka kumartaa 2000-luvun taitteen suuntaan ja mukailee kyseisen aikakauden R&B-perinteitä. Samaa tunnelmaa kuullaan Pihlajan tulevalla albumilla enemmänkin.

21.08.2021

Läpimurron viime vuoden loppupuolella julkaistulla debyyttialbumillaan tehnyt Pihlaja valmistelee nyt uutta musiikkia toiselle albumilleen, joka syventää ensimmäisen levyn naiseuteen liittyviä teemoja entisestään:

”Koko tuleva albumi on tutkimusmatka siihen, millainen nainen mä voin ja saan olla tässä maailmassa. Samalla pohdin mua ihmisenä lähivuosien tunnekuohuissa ja yks niistä on tällainen lamauttava ikävän tunne josta Tatuoitu-biisissä puhutaan”, kertoo Pihlaja.

Emma-ehdokkaaksikin yltäneen Pihlajan ensimmäisen levyn hittibiisit, Yeboyahin kanssa levytetty Pojat ja Costeen kanssa tehty Picasso, maalasivat tummasävyistä r&b-maisemaa, ja eilen ilmestynyt Tatuoitu-biisi jatkaa samoissa sfääreissä. Kappale on nimittäin lähes kivuliaan melankolinen sukellus tunteeseen, joka on ehkäpä yksi kaikista vaikeimmin siedettävissä olevista olotiloista. Kyseessä on ikävä – sen jäytävä ja sekaisin saava ote, joka ei hellitä vaikka kuinka yrittäisi turruttaa ja torjua.

Tatuoitu tarjoaa kuitenkin siinä mielessä helpotusta, että se on kaikessa surumielisyydessään viiltävän kaunis ja jollain tapaa lohdullinenkin kokonaisuus. Jotakin hyvin vilpitöntä ja haavoittuvaa puskee haikean äänimaiseman takaa esiin – kenties kyseessä on sama ominaisuus, josta Pihlaja aikoinaan kertoi Rumballe: ”Mun supervoima on mun vankkumaton luotto mun intuitioon. Energiat ei valehtele! Luulen, että se ohjaa mua oikeeseen suuntaan tässä musabisneksen aallokossa ja pitää mut aitona.”

Kappale ei kuitenkaan ole ensimmäinen otos tulevalta albumilta, vaan toukokuussa julkaistu ykkössingle Paha Barbi esitteli aavistuksen kärkkäämmän Pihlajan, kuitenkaan kadottamatta sitä melodista ja herkkää äänimaisemaa, joka uudella Tatuoitu-biisilläkin kaikuu.

Lisää luettavaa