Miten räppäri Palefacesta tuli vasemmistoradikaali ja kulttuurin moniheittäytyjä? Pian se selviää

Palefacesta elämäkerta.

16.04.2024

Kerroimme aiemmin tänään täällä, miten Suosikin tarinasta ilmestyy Mikko Mattlarin ja Laura Frimanin kirjoittama kirja Johnny Kniga -kustantamon kautta.

Johnny Knigalta saapui tänään tiedote, josta kävi ilmi, että muitakin musiikkiin liittyviä teoksia on luvassa.

”Viime vuonna menehtyneen Lisa Marie Presleyn postuumi muistelmateos ilmestyy kansainvälisenä julkaisupäivänä lokakuussa. Kirja koostuu Presleyn kertomuksista, joita hänen tyttärensä Riley Keough on täydentänyt omien muistojensa pohjalta. Syvästi liikuttava teos on paitsi kaunis kuvaus äidin ja tyttären suhteesta myös intiimi katsaus koko Elvis Presleyn perheeseen”, tiedote kertoo.

Suomalaistakin musiikkikulttuuria syksyn teoksista löytyy:

Miska Rantasen Paleface – Protestilaulaja kertoo, miten keskiluokkaisessa kodissa kasvaneesta Karri Miettisestä tuli paitsi yksi Suomen arvostetuimmista rap-artisteista myös väsymätön vasemmistoradikaali ja kulttuurin moniheittäytyjä”, tiedote paljastaa. Kirjan esittelyteksti puolestaan kertoo seuraavaa:

”Karri Miettisen matka 1990-luvun underground-klubeilta kulttuurin moniheittäytyjäksi ja sanataistelijoiden kylänvanhimmaksi. Karri Miettisen varhaiset räppiäänitykset syntyivät ennen äänenmurrosta järvenpääläisen omakotitalon vintillä. Esikoislevynsä The Pale Ontologistin (2001) hän teki englanniksi ja läpimurtoalbuminsa Helsinki-Shangri-Lan (2010) suomeksi. Sittemmin Daddy Pales on vakiinnuttanut asemansa monialaisena sanatyöläisenä. Palefacen teksteissä vilisevät kirjalliset viittaukset ja maailmanparantaminen – mutta myös kiinnostus suomalaisuuden ytimeen. Lähiluku paljastaa verbaalivirtuoosin, jolle äidinkieli on taistelutanner ja leikkikenttä. Protestilaulaja avaa, kuinka suojatun keskiluokkaisen kodin kasvatista tuli väsymätön vasemmistoradikaali.”

Kaikki Johnny Knigan syksyn uutuudet löydät täältä.

Lisää luettavaa