Monille täysin tuntematon Behm julkaisi yhden viime vuoden isoimmista hiteistä – mitä tarjoaa uusi single?

Behm on yksi viime vuoden mielenkiintoisimmista tapauksista. Laulaja ei ollut varmastikaan kovinkaan monille tuttu, silti debyyttisinglestä tuli yksi tämän hetken isoimmista biiseistä.

Pietari Purovaara

Itse kappaleitaan säveltävä ja sanoittava Behm on pysytellyt poissa parrasvaloista, mutta ennen ensimmäistä soolojulkaisuaan häntä on kuultu Keko Salatan ja Pikku G:n biiseillä. Laulaja on ollut itse kirjoittamassa kyseisiä kappaleita.

Kun debyyttisingle Hei rakas julkaistiin, kappale nousi varovasti kohti kärkeä. Syyskuussa julkaistu kappale ei ollut pelkästään hieno sävellys, vaan melkoinen jymymenestys. Sitä on kohta striimattu yli 10 miljoonaa kertaa pelkästään Spotifyssa. Sen lisäksi se on ollut radiolistan ykkösenä yhteensä kymmenen viikkoa.

Biisin suosio ei ole hiipunut minnekään, se on edelleen Spotifyn top-10:ssa, tarkkaan ottaen sijalla viisi. Kaikki edellä olevat biisit on julkaistu tänä vuonna, listaykkönen eli Cledosin Kysymys, viime viikolla.

Nyt on uuden singlen vuoro ja se on nimeltään Tivolit. Kappaletta on tehty yhdessä Kashwellin kanssa. Joka oli mukana tuottamassa Hei rakas -kappaletta.

Tivolit ei ole kierrätys. Vaikka siitä tunnistaa Behmin tyylin, niin se ei ratsasta tietyllä kaavalla. Kappale on hivenen kypsyttelyä vaativampi, mutta vetää puoleensa, ollen tuotannollisesti varsin iso. Sanoituksissa Behm kertoo risteyskohdasta suhteessa.

Biisi tulee löytymään hänen debyyttialbumiltaan ja on ensimmäinen levylle kirjoitettu kappale.

Artistin voi luonnehtia olevan varsin hyvässä tilanteessa urallaan. Alkuvuoden isoin biisi soi radiossa ja suoratoistoalustoilla kiivasta tahtia, joten siitäkin vinkkelistä tilannetta on mielenkiintoista seurata.

Tärkeintä on kuitenkin itse musiikki ja sen osalta kaikki on kohdallaan.

Kuuntele kappale alta ja tsekkaa kiertuepäivät.


25.06. Provinssi, Seinäjoki
04.07. Ruisrock, Turku
17.07. Ilosaarirock, Joensuu
18.07. St. Michel Summer Fest, Mikkeli
24.07. Qstock, Oulu
25.07. Headland, Lahti
31.07. Satama Open Air, Kemi
08.08. Siltakemmakat, Puumala
14.08.-15.08. Simerock, Rovaniemi

Päivitys: Sakke Aalto ei ole ollut kirjoittamassa uutta singleä.