Morfista resonanssia ja meditaatiota – ensinäytössä psykedeelistä indiepopia tekevän yhtyeen musiikkivideo

Kotimainen LI/ON teki musiikkivideon vuosi sitten ilmestyneelle kappaleelleen.

22.08.2022

Leena Ihalaisen ja Okko Nuotion muodostama LI/ON-yhtye julkaisi ensimmäisen singlensä lokakuussa 2020. Mental Shortcutsia seurasi Morphic Resonance -kappale heinäkuussa 2021. Kauniin sopusointuisesti keinuvissa tunnelmissaan kappaletta voisi kuvailla suorastaan hoivaavaksi kokonaisuudeksi, sillä sen kuulas harmonia valuu kuulijan ympärille kuin jonkinlainen myötätuntoinen, meditatiivinen ja extra-muhkea peitto.

Kappaleen kerrotaan saaneen alkunsa kantrimaisesta kitarariffistä ja rakentuneen back to back -menetelmän kautta kokonaisuudeksi, joka se nyt on. Teema sanoituksiin on otettu Rupert Sheldraken morfiseen resonanssiin keskittyvästä teoriasta. Brittiläisen biokemistin kiistellyn teorian mukaan erilaiset havainnoitavissa olevat ilmiöt ovat sitä todennäköisempiä, mitä useammin ne esiintyvät. Sen vuoksi etenkin biologiset prosessit rakentuisivat tiettyjen ennalta määrättyjen kaavojen mukaan, joita ohjaisi aiempien samankaltaisten prosessien muoto.

LI/ON käsittelee tästä inspiroituneena ihmisen ilmentymistä erilaisina energioina, kapaloiden pohdintansa muotoon, joka yhtä paljon kuulostaa kuin tuntuu samalta kuin mitä lyriikoissa käydään läpi.

Nyt Rumba on saanut näytettäväkseen Morphic Resonancen tuoreen musiikkivideon. Kappaleen unenomaisia tunnelmia mukailevaa videota ovat olleet tekemässä Leena Ihalainen, Ragnar Rael, Heikki Kivijärvi ja Antti Heikkilä, ja sen julkaisijana toimii Alakulttuuritalo, jonka kautta LI/ON:in molemmat singletkin ovat ilmestyneet.

Katso kosmoksen kauneutta juhliva musiikkivideo alta.

Lisää luettavaa