Muistatko MTV-kanavan Headbangers Ballin? Ohjelma muutti monen metallipään ja musiikkifanin elämän

Siitä vähän tiirailtavaa!

25.04.2023

MTV-kanavan Headbangers Ball sai ensi-iltansa vuonna 1987.

Tuolloin pari vuotta aiemmin perustettu musiikkikanava tajusi metallimusiikin ja raskaamman rockin kiinnostavan nuorisoa, ja päätti omistaa kokonaisen ohjelman raskaammalle musiikille. Ohjelmaa näytettiin USA:n MTV:llä aina vuoteen 1995 saakka.

Nyt eräs Youtube-käyttäjä on tehnyt melkoisen urotyön, ja ladannut suoratoistopalveluun The Complete Collection Of MTV HEADBANGERS BALL -soittolistan. Videoita listalta löytyy 1194, ja sillä ovat mukana kaikki ohjelmassa aikoinaan näytetyt musiikkivideot. Mukana ovat muun muassa Mötley Crüe, Cinderella, Poison, Def Leppard, Accept, Dokken, Whitesnake, Scorpions, Ozzy, Winger, W.A.S.P. and more to Metallica, Megadeth, Slayer, Pantera, Anthrax, Suicidal Tendencies, Obituary, Killer Dwarfs, The Cult, Prong, Wrathchild America, Raging Slab, Faith No More ja moooonia muita.

Soittolistalla on siis tosiaan kaikki USA:n Headbangers Ballissa näyttämät videot, meillä Euroopassa oli toki oma Headbangers Ball, mutta kyllähän tämä jenkkikertauskin on täynnä melkoista kultaa.

Tsekkaile soittolista alta.

Lisää luettavaa