Musiikillisesti tinkimätön Iisa julkaisi kappaleen, jonka helpon tuntuinen ilmaisu on sitä vain näennäisesti

Iisan Pitkät hyvästit -single on toinen julkaisu hänen ensi maaliskuussa ilmestyvältä soololevyltään.

05.11.2023

Laulaja-lauluntekijä Iisa julkaisi perjantaina toisen singlensä tänä vuonna. Kappale on nimeltään Pitkät hyvästit, ja tulee elokuun lopulla ilmestyneen Suhun mä uskon aina -kappaleen tavoin löytymään ensi vuoden maaliskuussa ilmestyvältä Hardcore-albumilta. Se on Iisan viides sooloalbumi.

Koko albumin tuotannosta vastaa Artturi Taira, joka tunnetaan muun muassa Pariisin Keväästä ja Rubikista, sekä Ruusut-bändin tuotannosta.

Fullsteamin alla julkaistu Pitkät hyvästit käsittelee levollisuudella sellaista irrottautumista, joka ei ole vältettävissä. Sitä on ehkä voitu pitkittää, mutta kaiken pakenemisen on tultava päätökseensä joskus: kappaleessa tehdään se ratkaiseva siirtymä, jonka jälkeen välttämättömän rajan läpi on viimein kävelty. ”Nämä on liian kauan oottaneet hyvästit” Iisa laulaa kertosäkeessä äänellä, joka on hänelle ominaiseen tapaan ilmava ja surussakin valoisa. Tässä tapauksessa ilmaisussa on kuultavissa hämmästyttävästi melkeinpä aavistuksia ilosta – ehkä väistämättömän hyväksyminen on kuitenkin epäröintiä huojentavampaa.

Pitkät hyvästit on niitä kappaleita, jotka tuntuvat odottaneen jossakin tulevien laulujen arkistohyllyssä oikeaa hetkeä hypätä suoraan syliin. Vuodet laulunkirjoittajana on opettaneet, että näennäisesti helpon tuntuista ilmaisua on monesti vaikeinta tavoittaa. Pitkät hyvästit on syvä hengitys sisään ja ulos, kyyneleiden kanssa”, Iisa kertoo kappaleen tiedotteessa.

Hän tiivistää kappaleen siirtymäksi kohti jotain uutta.

”Lähdetään jotta olisi mahdollista myös saapua.”

Iisa sanoo olleen mahdotonta estää hänen tuotantonsa ydinteemojen ilmestymistä lauluun.

Hardocore-albumin levynjulkaiskiertue alkaa huhtikuussa 2024 Tampereen G Livelabista. Loput päivämäärät löytyvät biisin alta.

Iisan Hardcore-levynjulkaisukiertue:

6.4. G Livelab, Tampere
12.4. Dynamo, Turku
18.4. Lutakko, Jyväskylä
27.4. 45 Special, Oulu
3.5. Tavastia, Helsinki

Lisäyksiä tulossa.

Lisää luettavaa