Nasevasti riimittelevän tulokasräppärin debyytti-ep on viekas ja rohkea

"Vaikka on liian kivaa, ei ole chäänssiä että pääset mun himaan", Slani sanailee.

12.06.2022

Suomen Def Jamille levyttävä Slani debytoi Suomen hiphop-kentällä vuosi sitten. Perjantaina artisti julkaisi ensimmäisen ep:nsä, joka kantaa nimeä 444. Viiden biisin paketti sisältää kaikki tähän mennessä ilmestyneet kappaleet ja myös kaksi uutta biisiä, jotka esittelevät Slanin omaehtoista ja itsevarmaa puolta.

Kirjoitimme alkuvuodesta Slanin Ylös alas -biisistä: tekstin voit lukea täältä. Täältä taas löydät Slanin viime vuonna Rumballe antaman haastattelun, jossa artisti totesi muun muassa että ”Haluan tehdä paljon erilaisia juttuja. Niin sanotusti maalata niin korkealle kuin pystyy”.

444-ep:ltä välittyy Slanin luottamus omiin kykyihinsä, mikä on naseviin riimeihin ja viiltäviin heittoihin puettuna samaan aikaan vakuuttavaa ja viihdyttävää kuunneltavaa. Biiseissä on kuultavissa paitsi tekstien sisältöön panostaminen myös teknisyyteen keskittyminen, sillä Slani laskettelee tottuneesti sulavan räppisanailun maailmassa. Artisti myös venyttää suomen kielen rajoja yhdistelemällä sanomisiinsa huolettomasti englannista tuttuja ilmaisuja.

”444 symboloi muun muassa rohkeutta ja muutosta, ja koen, että nämä teemat ovat olleet viime aikoina myös omassa elämässäni vahvasti läsnä”, Slani kertoo. ”Tällä hetkellä on tosi hyvä ja varma fiilis tehdä omaa juttuani, mutta en kuitenkaan pidä mitään itsestäänselvyytenä. Tähän fiilikseen viitaten halusin nimetä myös ensimmäisen ep:ni.”

Mainintansa ansaitsee myös ep:n tuotanto, joka on raikkaan modernia ja leikkisää. Kuuntele kokonaisuus alta.

Lisää luettavaa