New age -kulttuuri satiirin kohteena – Lorde julkaisi uutta musiikkia

Mood Ring on kolmas single perjantaina ilmestyvältä Solar Power -levyltä.

17.08.2021

Lorde julkaisi vielä yhden singlen ennen perjantaina ilmestyvää Solar Power -albumiaan. Rumbassa vuoden merkittävimpien levyjen joukkoon nostetun Melodraman (2017) seuraajalta on nyt saatu kolme ennakkomaistiaista: Höyhenenkevyenä alkava ja ranta-anthemiksi kasvava albumin nimikkobiisi Solar Power. Lana Del Reyn tontille hamuava Stoned at the Nail Salon. Ja viimeisimpänä new age -kritiikki Mood Ring.

”Sukelsin tätä levyä tehdessä 60-luvun kukkaislapsikulttuuriin”, Lorde kertoo.

”Halusin ymmärtää kommuunielämää, yhteiskunnasta tiputtautumista ja puhtaalta pöydältä aloittamista.”

Lorde sanoo huomanneensa suuria yhtäläisyyksiä silloisen ja nykyisen hyvinvointikulttuurin ja hengellisyyden, tai pseudohyvinvoinnin ja pseudohengellisyyden, kanssa.

”Makrobioottinen vegaanidieetti, salvian polttaminen, kristallien keräily, tarot-kortit ja horoskoopit ovat asioita, joiden parissa puuhasteltiin silloin, ja puuhastellaan edelleen. Tämä kappale on äärimmäisen satiirinen luenta näistä tunnelmista.”

Mood Ring, kuten yllä mainitut muutkin kappaleet, on Lorden ja Jack Antonoffin käsialaa. Taustalauluissa Phoebe Bridgers ja Clairo. Musiikkivideon ovat ohjanneet Lorde ja Joel Kefali.

Uskallamme luvata ilman mielialasormuksen apuakin, että luvassa on vajaa neljäminuuttinen pophelmi, jonka estetiikka vie 2000-luvun alkuun. Emme tarvitse tarot-kortteja ennustaaksemme, että odotukset albumia kohtaan ovat nousussa entisestään.

Solar Power -kappalelista:
1. The Path
2. Solar Power
3. California
4. Stoned at the Nail Salon
5. Fallen Fruit
6. Secrets From a Girl (Who’s Seen It All)
7. The Man with An Axe
8. Dominoes
9. Big Star
10. Leader of a New Regime
11. Mood Ring
12. Oceanic Feeling

Lisää luettavaa