Niin siinä kävi jälleen, että Kanye West sai kaikki puhumaan itsestään – julkaisi nyt uuden kappaleen ja käy läpi ajatuksiaan yhdessä T.I.:n kanssa

Kanye West julkaisi uuden kappaleen tai oikeastaan kaksi uutta kappaletta.

29.04.2018

Kanye Westin promootio on sikäli erilaista, että se vaatii korkeimman mahdollisen boss-statuksen. Kanye voi periaatteessa olla mitä tahansa mistä asiasta vaan ja se kiinnostaa ihmisiä. Tämän jälkeen lehdet kirjoittavat, fanit riitelevät keskenään somessa ja räppäri-tuottaja-suunnittelija heittää lisää vettä myllyyn. Maailma näyttää yhdeltä isolta Kanye West -sirkukselta, jossa naruja vetelee räppäri itse. Yleensä homma menee läpi kuin Jack Torrancen kirves ja koko maailma on yksi hädissään oleva Wendy.

Tällä viikolla sitä vettä tuntui riittävän myllyssä tulvimiseen asti ja jopa Yhdysvaltain presidentti Donald Trump innostui kommentoimaan asiasta. Toki Trump tykkää twiitata ihan muutenkin, mutta on se silti noteerattava asia, kun yksi maailman vaikutusvaltaisimmista henkilöistä tekee jotakin sellaista.

Lisää Kanye Westin tämän viikon touhuista voit lukea täältä. Kanye Westin alkavasta pr-kampanjasta spekuloimme jo aiemmin täällä.

Kanye West lupasi, että tällä viikolla tulisi uutta musiikkia. Kyseessä piti olla yhteisbiisi Lil Uzi Vertin ja Travis Scottin kanssa, mutta kirjoitushetkellä (28.4.) sitä ei ole vielä julkaistu.

Kyseessä on yhteisbiisi T.I.:n kanssa. Aiemmin viikolla T.I. kertoi keskustelleensa Kanye Westin kanssa, viitaten juuri kohuun. Mielenkiintoiseksi kysymysmerkiksi jääkin, että onko biisi ollut tehty jo etukäteen ja tämä kaikki on T.I.:n bluffia vai onko biisi tehty silloin, kun keskustelukin käytiin?

Kyseinen kappale on myös omanlainen keskustelu. Biisi on nimeltään Ye Vs. The People ja siinä T.I. edustaa kansaa (The People) ja esittää kysymyksiä ”Ye:lle”, joka räppää vastauksensa.

Biisissä hypätään suoraan pihviin, eli Kanyen ”Trump-kohuun”:

Kanye: ”I know Obama was Heaven-sent
But ever since Trump won, it proved that I could be President”
T.I. : ”Yeah, you can, at what cost though?
Don’t that go against the teachings that Ye taught for?”
Kanye West: ”Yo, Tip, I hear your side and everybody talk, though
But ain’t goin’ against the grain everything I fought for?”

Tämän jälkeen liikutaan kohti Kanyen poliittisia kuvioita:
T.I.: ”Prolly so, Ye, but where you tryna go with this?
It’s some shit you just don’t align with and don’t go against”
Kanye West: ”You just reading the headlines, you don’t see the fine print
You on some choosing side shit, I’m on some unify shit”

Tämän jälkeen päästään kohti Make America Great Again -hattua.

T.I.: ”It’s bigger than your selfish agenda
If your election ain’t gonna stop police from murdering niggas, then shit.”
Kanye West: ”Bruh, I never ever stopped fightin’ for the people
Actually, wearing the hat will show people that we equal”

T.I.: ”You gotta see the vantage point of the people
What makes you feel equal makes them feel evil”
Kanye West: ”See that’s the problem with this damn nation
All Blacks gotta be Democrats man, we ain’t made it off the plantation”

Tämän jälkeen kappale jatkuu saman suuntaisesti ja biisillä vastataan oikeastaan jokaiseen kysymykseen, mitä on saattanut herätä mieleen. Kenties West on halunnut tuoda ajatuksensa paremmin julki yleisölle, kenties biisi on tehty jo aikoja sitten ja pr-tempun on uskottu onnistuvan. Biisi on julkaistu G.O.O.D. Music -levy-yhtiön kautta, joten jonkinlaisia paperitöitä on pitänyt tehdä, eli aivan pikajuoksulla sitä ei ole tehty.

Tähän ei Kanye Westin biisit jää, vaan hän on myös antanut pienen sipaisun kohti ”Old Man Ebroa” eli Ebro Dardenia, joka juontaa omaa aamuohjelmaa Hot 97 -radiokanavalla, sekä omaa ohjelmaa Apple Musicin Beats1 -kanavalla.

Ebro oli arvostellut Kanye Westin toimintaa, niin Hot 97 -kanavan lähetyksessään kuin sosiaalisessa mediassa. Kanye West julkaisi omilla verkkosivuillaan kappaleen, jossa hän halusi antaa viimeisen sanansa Ebrolle. Kanye West hehkutti etukäteen säkeistönsä olevan täyttä tuliemojia, joka yleisessä internet-kielessä tarkoittaisi viiltäviä riimejä. Kanye Westin säkeistö olikin aivan puutaheinää ja koostui riimeistä kuten ”Whoopity-scoop, whoop-poop
Poop-diddy, whoop-scoop.”

Ye Vs. The Peoplen voit kuunnella useimmissa suoratoistopalveluissa ja viimeksi mainitun Lift Yourself -kappaleen voit kuunnella Westin omilla verkkosivuilla.

Lisää luettavaa