No nyt on yllätysveto – Suomiräppiin erikoistunut Monsp Records kiinnitti suomirockin kirkkainta kärkeä kohti nousevan Ursus Factoryn rosteriinsa

Uutta Ursus Factorya ja uusia tuulia näin muutenkin.

Ursus Factory

Ursus Factory on saanut toistaiseksi luuhata pienten piirien kulmissa, mutta on tehnyt nimeään jatkuvasti isommaksi, etenkin kivenkovien keikkojensa ansiosta.

Ursus Factoryn garage-vetoisesta punk-rockista vastaavat Jussi Pelkonen ja Aleksi Ripatti. Viime vuonna yhtye julkaisi Älä lopeta uskomista rakkauteen baby -albumin.

Nyt Ursus Factory on tehnyt melkoisen yllätysratkaisun. Ainakin jos tutkailee asiaa, kuin excel-taulukkoa konsanaan. Ursus Factory on solminut sopimuksen Monsp Recordsin kanssa ja kuten Rumban lukijat varmasti tietävät, niin Monsp Records on vahvasti suomiräppiin erikoistunut levy-yhtiö. Siinä mielessä Ursus Factory on joukosta erottuva tapaus.

Tietyllä tapaa Monsp palaa kuitenkin juurilleen. Monspihan perustettiin, ainakin tarinan mukaan, alun perin siksi, että levy-yhtiön perustaja Keijo Kiiskinen oli päättänyt julkaista toveriensa musikkia ja se musiikki oli punk-rockia. Sitähän Ursus Factory edustaa juuri, mitä nyt aalto on uusi ja surffilauta vanha.

Ursus Factory antaa heti esimakua tulevasta Eksistentiaalinen biisi -kappaleen muodossa. Meininki on tällä kertaa piirun verran popimpaa ja tuonee monille mieleen Maximo Parkin tapaisia yhtyeitä.

Toisin kuin Maximo Park, niin Ursus Factory paukkuu ja rämisee ja ovathan sanoitukset omaa luokkaansa.

Tsekkaa biisi alta. Rumba suosittelee yhtyeen keikalle menemistä, koska ei ikinä tiedä näkeekö paikalla esimerkiksi saksofonistin. Näkee tai ei, niin meininki on usein taatun tuhtia.