Noidan käsikirja -iltamissa uusi kohtaa vanhan: legendaarisen pelottelukirjan juhlissa kuvataan Kalevi Helvetin performanssi VR-videomuotoon

Kalevi Helvetin performanssi kuvataan VR-alustalle.

20.08.2018

Noidan käsikirja -iltamia järjestetään ympäri Suomen legendaarisen pelottelukirjan uusintapainoksen kunniaksi. Kerroimme asiasta aiemmin täällä.

Menneisyyden muistoihin pohjautuvissa iltamissa vanha kohtaa myös uuden ja teknologian. Iltamissa tullaan nimittäin kuvaamaan Kalevi Helvetin performanssi osaksi ”Inside Outside Finland” (työnimi) virtuaalinäyttelyä, joka esittelee suomalaista Outsider-taidetta. Pertti (Kalevi) on yksi neljästä taiteilijasta jotka näyttelyssä esitellään, kukin heistä taiteensa kautta.

Teos koostuu neljästä n. viiden minuutin kestoisesta 360° 3D videosta, sekä alkuesittelystä (niin ikään 360° videoklippi). Teos on Donkey Hotel Oy:n ja Pertin Valinta Outsider-taidegallerian yhteistuotanto, ja se toteutetaan yhteistyössä mm. Kettuki Ry:n ja Autismisäätiön kanssa. Teos valmistuu vuoden 2018 loppuun mennessä.

Teos tehdään VR-alustalle, eli kokonaisuus on koettavissa VR-laseilla ja kuulokkeilla. Valmis teos tullaan näkemään Outsider-taidenäyttelyissä Suomessa (mm. Pertin Valinnassa) ja maailmalla.

Lisää luettavaa