Nopsajalka ehti kertaalleen lopettaa uransa – julkaisi nyt uransa ehjimmän kokonaisuuden

Uutta Nopsajalkaa!

Jan-Erik Olin

Nopsajalka päätti artistiuransa vuonna 2017 esiintymällä Circuksessa. Tuohon mennessä artisti oli julkaissut nopealla tahdilla Sun ja Mun -albumit sekä Armada-ep:n, joista etenkin Sun oli menestys hittien Lupaan olla ja Seuraava myötä.

Biisinkirjoittajana Nopsajalka, eli Antti Hakala, ei hävinnyt minnekään, mutta artistiura oli hetkeksi päättynyt. Viime vuonna hän kuitenkin teki paluun julkaisemalla Sydän sydän -sinkun. Nyt aikaa on kulunut ja julki on artistin kuudes sooloalbumi Sade.

Levystä huomaa vakavuuden ja erityisesti eheyden. Tiedotteella artisti kuvaileekin albumia hänen uransa ehjimmäksi kokonaisuudeksi. Artisti avaa sanoituksissa solmujaan:

”Halusin kirjoittaa siitä mitä on olla kokonainen ihminen, jolla on mieli ja sydän ja keho. Koko levy pohjautuu mun kipuun, mikä on aiheuttanut sen että oon eristäytynyt. Sen takia levyllä käsitellään yksinäisyyttä ja yhteyden puutetta. Mutta myös rakkautta.”

”Tällä levyllä pyrin ottamaan Nopsajalka-roolin kaikesta pois. Kun artistiminä alkaa dominoimaan, se pyrkii löytämään helpommin markkinoitavia teemoja ja miettimään mitä muut haluaisi kuulla. Nyt yritin tarttua ensisijaisesti sanan voimalla aiheisiin, mitkä on tuntunut mulle, Antti Hakalalle, vaikeilta.”

Isoja teemoja levyllä kuullaan useita, mistä esimerkkinä burnoutista kertonut Burnout, josta muusikko on kertonut kärsineensä useissa haastatteluissa. Yksi oiva esimerkki levyn sisällöstä on hieno parisuhdetta käsittelevä Sadepilvessä, joka antaa oivan kuvan myös albumin vahvasta orgaanisuudesta tuotannon puolella.

Katso Sadepilvessä-musiikkivideo alta, videosta vastaa Jan-Erik Olin. Albumi löytyy suoratoistopalveluista.