Oikeus päätti Ed Sheeranin hyväksi: Shape of You -hitti ei ole plagiaatti

Poppari toivoo, että vastaavat kanteet jätettäisiin jatkossa tekemättä.

07.04.2022

Käräjillä ideoita ”lainaavaksi” harakaksi nimitetty poppari Ed Sheeran on voittanut Shape of You -biisiinsä liittyneen oikeusjutun eilen. Asiasta on kertonut muun muassa BBC.

Sheeranin jättihittiä syytettiin plagiaatiksi, sillä siinä on yksi samankaltainen toistuva sanapari kuin Sami Switchin kappaleessa Oh Why. Vuonna 2018 alkanut oikeusjupakka on saatu nyt päätökseen ja brittipoppari on julistettu syyttömäksi. Tuomari totesi päätöksessään, että biiseissä on jotain samankaltaisuuksia, mutta Sheeran ei ole kopioinut Switchin kappaletta tahallaan eikä tahattomasti.

Artisti julkaisi päätöksen jälkeen Twitter-tilillään videon, jossa hän kommentoi tapausta.

”Olemme tietysti iloisia lopputuloksesta, mutta tällaiset kanteet ovat aivan liian yleisiä nykyään. Sattumia tapahtuu väkisinkin, sillä Spotifyssa julkaistaan päivittäin 60 000 biisiä. Se tekee 22 miljoonaa biisiä vuodessa, ja on olemassa vain 12 säveltä”, Sheeran sanoo videolla.

”Toivon, että tämän päätöksen jälkeen tällaiset tapaukset voidaan välttää tulevaisuudessa. Toivottavasti voimme keskittyä jatkossa biisien kirjoittamiseen sen sijaan että joutuisimme todistelemaan pystyvämme siihen itse.”

Katso Sheeranin video alta.

Lisää luettavaa